vízilabda

2021.10.05. 17:36

Közel a bajnokság rajtja

A DUE-Maarsk Graphics együttese augusztus eleje óta készül az október végi bajnoki rajtra. Az csapat magja együtt maradt, de így is akadt néhány távozó a Fejér megyei gárdánál.

Beke Zsombor

20210430 Budapest DUE Maarks Graphics - Dynamo Ularochka Len Kupa Final four - 2021. évi Női Euroliga négyes döntőjének döntőbe jutásért szervezett összecsapásai - 1. nap felnőtt női vízilabda mérkőzés a Tüskeuszodában A képen: SZILÁGYI DOROTTYA (2) Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Mihók Attila csapata a tavalyi szezont három éremmel zárta. A dunaújvárosi lányoknak bajnoki és Euróliga-ezüst jutott, a Magyar Kupában azonban meg sem állt a dobogó legfelső fokáig a gárda. Mozgalmas és hosszú szezon után nemcsak a játékosoknak, hanem az edzőnek is jól jött egy kis pihenő.

– Mivel az Unversiade elmaradt, felszabadult némi időm, amelyet leginkább a családommal töltöttem – mondta lapunknak Mihók Attila, a DUE vezetőedzője. – Jártam több tengerparton, Szardíniában, Horvátországban, és aztán Olaszországban is. Nagyon szeretem a tengerparti kis városokat és szeretném a gyerekeimmel is minél több ilyen gyönyörű helyet megismertetni. Ezen kívül a Balatonon van egy nyaralóm, ahol a nyári időszakban állandó vendég vagyok. Ilyenkor leginkább a kertművelés, ami kitölti az időmet, próbálom behozni a lemaradásom.

A Dunaújváros keretében nem volt nagy jövés-menés a nyáron, a legnagyobb távozó az UVSE-hez igazoló Magyari Alda volt.

– Alda helyére érkezett Maczkó Lilla Szentesről, ő már május óta velünk készül, sőt egy júniusi tornán már be is mutatkozott dunaújvárosi színekben. Brezovszki Vanda és a Huszti Vanda távozott, illetve Ziegler Dia abbahagyta a vízilabdát, ő a klubban dolgozik tovább. A holland Sarah Buis, aki második számú kapusként nálunk folytatja pályafutását. Rajta kívül az utánpótlásból érkeztek ifjúsági játékosok, akik megértek a feladatra. Alapvetően maradt a tavalyi kezdősorunk, a cserepadon pedig a fiataljaink még fiatalabbra cserélődtek.

Mihók Attila, a Dunaújváros vezetőedzője Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A gárda már jó néhány hete készül, igaz a válogatott tornák, elsősorban az olimpiai miatt néhány játékos később csatlakozott be a munkába.

– Augusztus másodikán kezdtük el a felkészülést. Az azóta eltelt időben fokozatosan egészült ki a keret, az olimpikonok hosszabb-rövidebb pihenő után szeptember elején csatlakoztak hozzánk. Az első hónapot Balatonvilágoson töltöttük, itt inkább fizikális jellegű edzéseket végeztünk, a sárbogárdi uszodába jártunk át gyakorolni délutánonként, délelőttönként úsztunk és kajakoztunk, illetve szárazföldi edzés és erőfejlesztés színesítette a programot. Az utóbbi három hétben már elkezdődtek az edzőmérkőzések sorozata, az adott játékosállományra próbáljuk kialakítani a játékstílusunkat.

Szilágyi Dorottya (fehér sapkában) maradt a Dunaújvárosban, az októberben rajtoló idényben ismét a Fejér megyei gárda egyik erőssége lehet Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Az elmúlt időszakban az Egerrel, a Ferencvárossal és a juniorválogatottal is megmérkőzött a DFVE, de még néhány találkozó vár a csapatra a bajnoki rajtig.

– A Lille együttesével is tervben van egy rövid, közös edzőtábor. Még képlékeny a további program, nem kell kapkodunk, bőven van még idő a rajtig. Az olimpiai és az egyéb okokból később csatlakozók miatt még mindig nagy hangsúlyt fektetünk a fizikális felkészülésre, de egyre jobban kerülnek majd előtérbe a taktika. Több olyan játékelem van, amelyben szeretnénk majd tavalyhoz képest előre lépni. Az egyéni technikai dolgok közül a blokkolásba mindenképpen fejlődnénk, valamint mivel kiváló, nemzetközi szintű centereink vannak, erre is szeretnénk hangsúlyt fektetni. Próbálunk olyan megoldásokat kidolgozni a különböző játékszituációkra, amelyekkel megnehezíthetjük az ellenfeleink dolgát.

A Dunaújváros október 22-én kezdi majd el a bajnokságot, az első fordulóban a TVSE gárdáját fogadják Gurisattiék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában