olimpia

2021.10.17. 18:53

Kitüntetésre érdemes megyei sportolók

Két bronzérmet szereztek Fejér megye sportolói a tokiói olimpián. A XXXII. nyári játékokon kimagasló eredményt elért versenyzőket és felkészítőiket állami kitüntetésben részesítette Áder János köztársasági elnök – Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére – munkájuk, illetve pályafutásuk elismeréseként.

Ferencz Balázs

A kitüntetéseket pénteken, az Országházban adták át.

A Volán Fehérvár harmincéves öttusázója harmadik olimpiáján célba ért. Kovács Sarolta érmet szerzett, a harmadik helyért járó bronz pedig számára felért egy arannyal. A fehérvári lány a Magyar Arany Érdemkereszt (polgári tagozata) kitüntetésben részesült. Mint ahogy épp eme előkelő elismerést vehették át a szintén bronzéremmel záró női vízilabda-válogatott dunaújvárosi játékosai, Gurisatti Gréta, Szilágyi Dorottya, Magyari Alda és Garda Krisztina.

Ugyan már nem a megyében él és sportol, de Válon nőtt fel és a Velencei-tavon ismerkedett a szél erejével a finn dingi hajóosztályban ezüstérmet nyert vitorlázó, Berecz Zsombor. A 35 éves hajós a Magyar Érdemrend lovagkeresztje (polgári tagozata) kitüntetést vehette át.

Korponai István

Nem csupán a sportolók, de felkészítőik is megérezhették a reflektorfény melengető varázsát. A Magyar Érdemrend középkeresztje (polgári tagozata) kitüntetésben részesült a Volán Fehérvár szakosztály-igazgatója, Vörös Zsuzsanna. Aki nem csupán Kovács Sarolta edzőjeként járult hozzá a magyar sport sikerességéhez, hiszen 2004-ben, Athénban olimpiai bajnok lett. A korábbi öttusázó elismerése tisztelgés érmekkel teli pályafutása előtt is. A Magyar Érdemrend lovagkeresztje (polgári tagozata) kitüntetésben részesült az az öttusa-mesteredző, aki nem csupán Kovács Sarolta, de Vörös Zsuzsanna sikereinek kovácsolásában is tevékenyen részt vett. A Volán Fehérvár szakmai vezetője, Korponai István távollétében nevelt lánya vette át kitüntetését a Parlamentben.

Vitéz László felkészítő edző, Kovács Sarolta trénere a Magyar Bronz Érdemkereszt (polgári tagozata) kitüntetést vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában