Egy-egy felcsúti és fehérvári is szerepel

2021.10.05. 20:12

Két megyei az U19-es keretben

A korábban a Vidi II csapatát irányító Tímár Krisztián együttese a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtezőtornát kezdi meg szerda este.

Németh Krisztián

Tímár Krisztián (jobbra) bízik a srácokban

Fotó: Csapó Balázs / Kisalföld

A magyar U19-es labdarúgó-­válogatott a tavaszi elitkörben való részvételt igyekszik kiharcolni a mától jövő keddig tartó győri tornán.

A mieink szerda 20 órakor az ETO Parkban Fehéroroszországgal mérkőznek meg, majd szombaton Gyirmóton Észt­ország korosztályos legjobbjaival találkoznak. Végül jövő kedden az osztrákokkal ját­szanak.

A Mol Fehérvárból a középpályán és a védelemben is bevethető Fodor Péter, a Puskás Akadémiából a hátvédeket erősítő Alaxai Áron kapott meghívót Tímár Krisztiántól.

– Nehéz feladat vár ránk a csoportban, de optimistán várom a selejtezőket, mert az elmúlt hónapokban sikerült kialakítanunk egy olyan válogatottat, amely képes a nemzetközi szinten elengedhetetlen egységes, szervezett futballra, ugyanakkor megvannak benne azok az egyéniségek, akik meccseket tudnak eldönteni – hangsúlyozta a szövetségi edző. – A felkészülési mérkőzéseink azt mutatták, hogy sok helyzetet tudunk kialakítani, és a legtöbb meccsünkön jól is használtuk ki a lehetőségeinket, a pontos támadójátékra az Eb-selejtezőn is nagy szükségünk lesz. Egy masszív, erős fehérorosz csapat lesz az ellenfelünk az első fordulóban. Mint minden ilyen jellegű tornán, az első mérkőzés nagyon fontos, egy győzelem hatalmas lendületet adhat a folytatásra.

Tímár Krisztián (jobbra) bízik a srácokban
Fotó: Csapó Balázs / Kisalföld

A Vidi II-ből még egy futballista bizonyíthat címeres mezben, a felvidéki Kovács Bence a szlovák U18-as válogatottba kapott meghívót. A szlovákok október 8-án és 10-én Ukrajna korosztályos válogatottja ellen játszanak felkészülési mérkőzést Dunaszerdahelyen.

A mieink programja

Szerda 20.00, Győr, ETO-­stadion: Fehéroroszország – Magyarország

Szombat 17.45, Gyirmót, Alcufer Stadion: Magyar­ország–Észtország

Kedd 15.00, Győr, ETO-­stadion: Magyarország–Ausztria

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában