alba fehérvár

2021.10.14. 18:31

Kellemetlen együttessel szemben

A kosárlabda NB I tabellájának ötödik helyét elfoglaló KTE látogat pénteken, 18 órakor a Gáz utcai csarnokba.

Horog László

Photo on Visualhunt.com

Forrás: Visualhunt

Jól indította a szezont az Alba Fehérvár, a Paks elleni idegenbeli győzelemmel, azonban azóta meglehetősen hektikus a kék-fehérek szereplése. Simán kikaptak a Falcótól és a Debrecentől, magabiztosan verték az Újonc Nyíregyházát, azonban a hétvégén hiába vezettek 25 ponttal is, végül 103-99-re kikaptak Pécsen. A vezetőség elbeszélgetett, sőt, kétmeccses ultimátumot intézett a játékosokhoz, személycseréket belengetve, kérdés, Simon Balázs ügyvezető öltözői monológja nyomán jelentősen változik a hozzáállás, vagy sem. Az Alba a tabella 11. helyén várja a folytatást, 2 győzelemmel és 3 vereséggel, a kecskemétiek háromszor nyertek és kétszer vesztesen hagyták el a játékteret. Az alföldi lila-fehérek az első kanyarban otthon kaptak ki 74-62-re a kaposváriaktól, majd idegenben javítottak, verték a nyírségieket 77-75-re. Megint nagy csata következett, 68-65-re legyűrték az egerszegieket. Simán kikaptak Pécsen 95-74-re, múlt szombaton pedig hosszabbítás után verték az oroszlányiakat, 74-72-re.

– A pécsi meccsen nagyon jól kezdtünk, pontosan úgy, ahogy szerettünk volna, támadásban és védekezésben is a mi akaratunk érvényesült, komoly előnyt építettünk. Semmi sem utalt arra, hogy problémánk lehet, ám a pécsieknél akadt két, extra teljesítményt nyújtó amerikai játékos, akik a második félidőben negyvenöt pontot szereztek, ezzel eldöntötték a derbit. A péntek esti meccsen javítani szeretnénk, más eredményt elképzelni sem tudok, mint a győzelmünket – közölte az Alba vezetőedzője, Dejan Mihevc.

A nyáron Németországból hazatért irányító, Pongó Marcell is egyértelműen hazai sikert remél a találkozón.

– Legutóbb remek első félidő után belealudtunk és engedtük játszani az ellenfélnek, amit szeret, nem mi kontrolláltuk a meccset, a védekezésünk nem volt elég agresszív, támadásban pedig ötlettelenek voltunk, egy-két periódust leszámítva. A pécsiek elkapták a ritmust, extra kosaraik is behullottak. Ennél sokkal rutinosabbnak kell lennünk, ha valamit el akarunk érni, 23 pontos félidei előnyből egyszerűen nem szabad kikapnunk. Hullámzó a teljesítményünk, fel kell javulnunk védekezésben, ha a top csapatokkal szeretnénk felvenni a versenyt. Tudunk nagyon jól játszani, de egy-két hiba után hajlamosak vagyunk szétesni. Szerettük volna jobban kezdeni a szezont, igyekszünk kijavítani a hibákat, erős keretünk van, tudunk ennél sokkal jobban kosárlabdázni. Pénteken győzelmet és meggyőző játékot kell nyújtanunk. A KTE nem könnyű ellenfél, régóta együtt játszanak, összeszokottak, ráadásul van egy megszokott, kellemetlen szisztémájuk, valamint mindig nagyon felkészültek. Nem lesz egyszerű, de az ilyen meccseket itthon meg kell nyernünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában