foci

2021.10.22. 21:58

Hiba hiba hátán – A Mol Fehérvár FC emberelőnyben játszva kapott ki Újpesten

A sereghajtó Újpest FC vendégeként bő 80 percen át létszámfölényben futballozó Mol Fehérvár FC az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 10. fordulójában.

Ferencz Balázs

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Újpest FC – Mol Fehérvár FC 1-0 (0-0)

Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 1508 néző.

Vezette: Andó-Szabó Sándor (Bornemissza, Medovarszki)

Újpest: Banai – Kastrati, Kutrumbisz, Csongvai, Pauljevic, Mack, Mitrovics, Antonov, Katona M. (Stieber, 75.), Beridze (Croizet, 70.), Kone (Diaby, 15.). Vezetőedző: Michael Oening

Mol Fehérvár FC: Kovács D. – Fiola (Dárdai, 72.), Rus, Muszliu, Stopira (Heister, 78.) – Bamgboye, Nego, Makarenko, Petrjak (Kovács I., a szünetben) – Zivzivadze (Nikolics, 61.), Kodro (Jallow, 72.). Vezetőedző: Szabics Imre

Gól: Csongvai (50.)

Sárga lap: Stieber (82.), Banai (94.) illetve Petrjak (15.), Makarenko (32.), Rus (79.)

Kiállítva: Pauljevic (18.)

A Honvéd ellen mutatott jó és eredményes futballját kívánta átmenteni a Vidi újpesti vendégjátékára. Azonban enerváltan és hibát hibára halmozva futballozott. Pedig nagyon hamar, már a 13. percben emberelőnybe került, mikor Pauljevic piros lapot érően taposta meg Nego bokáját. Helyzetig sokáig nem jutott a Vidi, a szünet előtt azonban Bamgboye kapásból lőtt a jobb felső felé Makarenko beívelés nyomán, Banai nagyot védett.

Fordulás után szétszakadt a pálya, felváltva vétettek ordító hibákat a felek, melyekből ziccerre iramodhattak, de csak a 20 esztendős védő, Csongvai járt sikerrel. Muszliu rövid hazaadásával lépett ki, elhúzta Kovács Dániel mellett is, és jobbal lőtt a hosszú alsóba, 1-0. Ezután sem kapott erőre a Vidi, hiányzott a játékból az ötlet, a lendület, és legfőképp a lövés. Csatárokat váltott Szabics Imre, Nikolics és Jallow érkezett az utolsó húsz percre, de kis túlzással labdához sem értek. Teljesen veszélytelen volt a Fehérvár, bosszantó vereséget szenvedett. Az Újpest első győzelmét zsebelte be az idei bajnokságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában