U18-as és U16-os

2021.10.04. 20:10

Hazai pályán hét éremmel zártak az ARAK atlétái

Hazai pályán, a Regionális Atlétikai Központban zárták a szabadtéri szezont az ARAK atlétái. Méghozzá nem is akárhogyan, az U16-os és az U18-as mezőnyben összesen hét érmet gyűjtöttek a fehérvári fiatalok.

Beke Zsombor

Fotó: ARAK

A hazai egyesületet összesen kilenc csapat képviselte az U16-os és U18-as ugrók, dobók és gátfutók között.

A távolugrásban aranyérmes U18-as lánycsapat (Szabó Gréta, Antal Hanga, Ritter Lola, Bodnár Lili) és edzőik, Varga Tamás és Tölgyesi Előd Fotó: ARAK

Az U16-osok igazán kitettek magukért a hétvégén. Kerék Patrik, Trenka Ádám, Ferencz Barnabás, Ódor Balázs és Kertész Tordával felálló ARAK csapat 175 cm-es átlaggal 18 centiméterrel nyerte az országos megmérettetést (Kerék Patrik ugrotta a legnagyobbat, Trenka Ádám a második legmagasabbra jutott). Olasz Tamás és Borsányi Zoltán tanítványai 300 méter gátfutásban is indultak. Trenka Ádám, Varga Botond, Balázsik Dávid, Ódor Balázs és Kertész Torda alkotta ARAK-os csapat 42.67 másodperces átlaggal az első helyen végzett.

A magasugrásban aranyérmes U16-os csapat (Kerék Patrik,Trenka Ádám, Ódor Balázs, Ferencz Barnabás, Kertész Torda) és edzőik, Olasz Tamás és Borsányi Zoltán Fotó: ARAK

Az országos bajnokság zárófordulójában a harmadik fehérvári aranyérmet az U18-as lányok szállították távolugrásban. A legmesszebbre ugró Szabó Gréta Antal Hangával, Ritter Lolával és Bodnár Lilivel kiegészülve 5.30 méteres átlaggal utasított minden vetélytársat maga mögé.

Ezüstéremből sem volt hiány a hazaiak részéről. Az U18-as férfiak versenyét nagy egyéni csúccsal nyerte Varga Tamás tanítványa, Blaumann Marcell, de Tatai Zalán és Czéh Tamás is hozzátette a magáét, hogy csapatszinten a dobogó középső fokára állhassanak.

Fotó: ARAK

A serdülő fiúk is odaértek az ezüstérmes pozícióba, a Kerék Patrik–Tatai Bulcsú duó távolugrásban Trenka Ádámmal, Balázsik Dáviddal és Ódor Balázzsal kiegészülve, míg 100 gáton Varga Botonddal, Ferencz Barnabással és Bánhalmi Tiborral összeállva együtt ünnepelhetett második helyezést. Az ARAK bronzérmet is ünnepelhetett a Bregyóban, a lányok 300 gátas mezőnyében Bese Mirtill, Langmár Kata, Bartha Sára, Czifra Lilla, Molnár Boglárka alkotta ötös ért oda a harmadik helyre. A serdülő lányok ötösugrásban negyedikek, magasugrásban nyolcadikok lettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában