jégkorong

2021.10.17. 19:52

Háromgólos hátrányban tért magához az AV19

Rászolgált volna a pontra, pontokra a Hydro Fehérvár AV19, de sajnos nem sikerült kiteljesíteni a bravúrt Bolzanóban, 4-3-as vereség lett a vége.

Németh Krisztián

A középső harmadban zsinórban háromszor került a pakk az AV19 ketrecébe

Fotó: HCB/Vanna Antonello

A péntek esti sima 4-1-es diadalt hozo innsbrucki vizithez képest jóval kedvezőtlenebbül alakult az AV19 dél-tiroli látogatása. Az előző négy meccsen mindössze két pontot szerző házigazdák ugyanis megemberelték magukat. Az első harmadban ez még nem csúcsosodott ki, ám a középső játékrész egyértelműen a Bolzanóé volt.

Mindjárt a játékrész elején egy eladott korongot követően Dustin Gazley lőtt gólt, majdfél perccel később Angeli Miceli duplázta meg az előnyt. Sőt, a harmad derekán ember­előnyben Anton Bernard is betalált, 3-0.

Ezután sikerült csak kifogni a szelet a Bolzano vitorlájából, a harmad hátralévő részében nekiveselkedett ellenfelének a Fehérvár. Ennek pedig még lélektanilag fontos időpillanatban, még a szünet előtt meg is lett az eredménye. Terbócs István szépített kevesebb mint fél perccel a dudaszó előtt, 3-1.

A középső harmadban zsinórban háromszor került a pakk az AV19 ketrecébe
Fotó: HCB/Vanna Antonello

A rendelkezésre álló időben még bőven belefért az egyenlítés! Csakhogy megint a hazai csapat lett beljebb Miceli találata révén, 4-1. Öröm az ürömben, hogy a „közte három”nem szegte kedvét a fehérvári srácoknak, és a harmad felénél kétszer is megzörgették a hazai hálót! Előbb Henrik Nilsson, majd a mérkőzésen második gólját szerző Terbócs talált be, 4-3!

A véghajrában nagy nyomást gyakorolt ellenfelére az AV19, gyorsan tegyük hozzá ki tudja sikerül-e az egyenlítés, ha másfél perccel a vége előtt nem került volna kiállítás miatt emberhátrányba. Ahogy az lenni szokott a kapusunk lekorcsolyázott, de a Bolzano állta a sarat, és otthon tartotta mindhárom pontot.

A szezonban csak második alkalommal fordult ilyen elő a Fehérvárral, idegenben Salzburgban maradtak alul korábban.

– Hasonlóan az előző túránkhoz, amikor Salzburgban játszottuk a második mérkőzést, a játékunk nem volt olyan jó, mint a hétvége első találkozóján – szögezte le Kevin Constantine az AV19 vezetőedzője. – Küzdünk azzal, hogy tudunk egymás utáni napokon jól játszani. Ma nem voltunk elég élesek, foghatjuk az utazásra, a hosszú buszozásra, de ettől függetlenül ebben javulnunk kell, meg kell találnunk a megoldást. Innsbruckban mi tudtunk többgólos előnyt kialakítani, ezt ma a Bolzano tudta megtenni. A második harmad volt a fordulópont, de ez általában jellemzője a mérkőzéseknek, hiszen a távolabbi kapura támadunk, így minden csere kritikus. A harmadikban aztán hiába tettünk meg mindent, hogy visszajöjjünk a mérkőzésbe, ha egy találkozón kétszer is háromgólos hátrányba kerülsz, az megbosszulja magát – mondta a szakember.

A héten itthon játszanak a kék-fehérek: pénteken a Linz, vasárnap a Klagenfurt lép jégre az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

Jegyzőkönyv

HCB Südtirol Alperia – Hydro Fehérvár AV19 4-3 (0-0, 3-1, 1-2)

Bolzano, 1500 néző. Vezette: Nikolic, Ofner, Pardatscher, Sparer.

HCB: Boyle – Dehaas, Plastino, Halmo, Findlay, Gazley – Lowe, Maione, Frank, Catenacci, Miceli – Trivellato, Di Perna, Frigo, Bernard, Mizzi – Glück, Alberga, Pitschieler. Vezetőedző: Doug Mason.

Hydro Fehérvár AV19: Kornakker – Atkinson, Nilsson, Magosi, Hari, Kuralt – Horvath, Campbell, Erdely, Sarauer, Petan – Fournier, Szabo, Shaw, Jacobs, Terbocs – Szabo, Ambrus, Retfalvi, Mihaly. Vezetőedző: Kevin Constantine.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc

Kapura lövések: 30-37

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában