u13 és u14

2021.10.14. 23:27

Felvidéken szerepelt az U13-as és U14-es labdarúgó-megyeválogatott

Az U13-as és U14-es labdarúgó-megyeválogatott Pozsony mellett lépett pályára, a fiatalok jól szerepeltek.

Horog László

A megyei U13-as és U14-es futballválogatott

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A főváros tőszomszédságában található Dénesdtorcsmisérd volt a házigazdája a két korosztály számára rendezett villámtornának. Fe­jér korosztályos futballcsapatai a fehérvári Főnix FC 13 és 14 éven aluli együtteseire épültek, a kisebbeket Bognár Imre, a nagyobbakat Fésű Gábor készítette fel az erőpróbára. A csapatok kétszer harcoltak egymással, harmincperces meccseket vívtak. A mieink U13-as gárdája előbb 1-0-ra kikapott Pozsony megye csapatától, aztán 2-1-re verte Nyugat-Szlovákia regionális válogatottját. Pozsony megye együttesével másodjára 1-1-es döntetlenre végeztek, a regionális válogatottat pedig másodszor is legyőzték, 1-0-ra. A 14 éven aluliak 3-1-re verték a pozsonyiakat, a regionális válogatottat pedig 2-0-ra. Aztán ismét összecsaptak a fővárosiakkal, ezúttal 2-0-ra nyertek fiataljaink, végül az utolsó összecsapáson 1-1-es döntetlenre végeztek a regionális csapattal. Az eseményt megtisztelte a Szlovák Futballszövetség alelnöke, egyben a pozsonyi régió első embere, Juraj Janosik.

A megyei U13-as és U14-es futballválogatott
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A Fejér megyei korosztályos brigádok nem először találkoztak hasonló korú szlovákiai csapatokkal, az utóbbi években hasonló tornára került sor Fehérváron, Csákváron, Móron, Dunaszerdahelyen többször is. Dénesdtorcsmisérd először volt házigazda, a helyi harmadosztályú együttes füves és műfüves játéktérrel rendelkező stadionjában került sor az erőpróbára. A helyenként megélénkülő eső nem könnyítette meg a sportolók dolgát. Az FMLSZ igazgatója, Schneider Béla elmondta, márciusban Fejérben rendezik a tavaszi fordulót, a megye északi részén. Jakab Elek, az FMLSZ szakmai bizottságának tagja megjegyezte, hasznos erőpróba volt, a megyei fiatalok mentálisan erős, harcos ellenfelekkel találkoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában