Súlyemelés

2021.10.21. 14:26

Fehérvári EB-siker – Gyolcsos Ferenc sérülten is remek eredményt ért el

Fantasztikus hírről számolt be lapunknak Gyolcsos Ferenc, aki az M 60-as korosztályban, 102 kg súlycsoportban 1. helyezést ért el a Hollandiában megrendezett Masters Súlyemelő Európa-bajnokságon.

Káldor András

Gyolcsos Ferenc aranyéremmel a nyakában boldogan állt a dobogó legfelső fokán Fotó: mssz.hu

Gyolcsos Ferenc azon túl, hogy a Fehérvár Rugby Club ügyvezető alelnöke korábban súlyemelő volt, amikor pedig teheti, akkor a masters versenyek rendszeres résztvevője. Súlycsoportjában pedig rendre eredményes. Nem volt ez másként az alkmaari megmérettetésen sem, pedig több momentum hátráltatta a felkészülését.

Amszterdamban, már a szállodában értük el az újdonsült Eb-győztest, aki természetesen boldogan számolt be sikeréről. – Most már van két Európa-bajnoki címem! – mondta büszkén Gyolcsos, aki a Fejér Megyei Hírlappal osztotta meg elsőként a hírt.

- Negyedszer vettem részt Európa-bajnokságon, a jelenlegi magyar csapat tíz főből áll, és még drukkolunk Bódis-Szabó Katinkának (az FRC edzője).

Nagyon sokat kellett készülnie az Eb-re Gyolcsos Ferencnek, aki azért tett arról, hogy a szokásosnál is nehezebbé tegye mindezt.

- Júliusban leugrottam egy 1,7 méter magas szikláról, a térdem, és a bokám iszonyatosan fájt, és közel egy hónapot ki kellett hagynom. Ráadásul két hete valaki feltett egy ásót a klubban a polcra, ez leesett és eltörte a lábujjamat, és a körmömet is levette. Így versenyeztem törött lábujjal, és ezzel együtt sikerült legyőzni a mezőnyt, amely ugyan négy fős volt, ám annál erősebb. Ez amúgy egy speciális verseny, mivel amennyiben, aki a nevezési szint alatt emelt tíz százalékkal, azt kizárták! A nevezési szint összetettben 150 kg volt, én 196 kg-ot emeltem és 203 kg-al fejeztem be, így a mögöttem végző norvég versenyzőt 4 kg-al vertem meg. Az utolsó pillanatig „rezgett a léc”, mert az utolsó lökésemet, a 110 kg-ot nem adták meg, de ellenfelemnek volt még 5 kg előnye szakításban. Az utolsó lökésemnél 113 kg-ot értem el, pontosan annyit, amellyel meg lehetett nyerni a versenyt. Ki volt kalkulálva, nem kockáztattam! – mondta elégedetten a versenyző. – Szerencsére dr. Rosanics Péter barátom átszámolt mindent, ez nagy segítség volt, és csak annyit kellet emelnem, amennyi szükséges volt az aranyéremhez. – tudtuk meg.

Gyolcsos Ferenc aranyéremmel a nyakában boldogan állt a dobogó legfelső fokán Fotó: mssz.hu

Más kérdés, hogy ilyen körülmények között, törött lábujjal nem lehetett arra számítani, hogy aranyérem lesz a vége.

- Még azt sem tudtam két hete, hogy egyáltalán itt lehetek. Szandálban edzettem, minden egyes kiállásnál a lábam ujját használom, és ez által mindig fájt. Főleg a lökéskor okozott ez gondot, de érzéstelenítésről szó sem lehetett… Addig, azonban, amíg a lábam nem fog meggyógyulni, az biztos, hogy nem fogok versenyezni. A jövő évben, Varsóban lesz a következő Eb, ott majd el szeretnék indulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában