foci

2021.10.28. 20:28

Észnél kell lenni: A Paksot fogadja itthon a Mol Fehérvár

A mindig veszélyes, eddig a legtöbb gólt szerző Paks lép pályára a Mol Aréna Sóstóban pénteken 19.45 órától. Vajon kiheverte már a Vidi az újpesti fiaskót?

Németh Krisztián

Támad a Paks: Kovács Dánielt (balra) legutóbb kétszer mattolták a tolnaiak

Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport

Nagyon reméljük, hogy igen. Mert a Bognár György irányította tolnaiak nem mennek a szomszédba az eredményes támadójátékért. Tegyük hozzá, nem csak sokat szereznek, sokat kapnak is. Nem mellesleg a Puskás Akadémiát nemrég 6-1-re ruházták meg. Egyszóval veszélyesek! A Vidihez hasonlóan 14 pontot gyűjtöttek eddig, utolsó három meccsükön viszont csak egy pontot szereztek: kikaptak a Ferencvárostól, majd a Gyirmóttól, az éllovas Kisvárdától pedig pontot raboltak.

A fehérváriak mérlegén van mit javítani, különösen az Újpest elleni blama után, amikor végig emberelőnyben játszva „sikerült” elveszíteni a mérkőzést. A piros-kékek javára legyen mondva a legutóbbi hazai, Honvéd elleni derbijük kifejezetten jól sikerült, de a stabilitással továbbra is gondok vannak.

Támad a Paks: Kovács Dánielt (balra) legutóbb kétszer mattolták a tolnaiak
Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport

– Egy kifejezetten jó erőkből álló Paks látogat hozzánk péntek este, ráadásul ellenfelünk lőtte eddig a legtöbb gólt a bajnokságban, emiatt külön fontos lesz, hogy csapatszinten nagyon fegyelmezetten védekezzünk elejétől a végéig – hangsúlyozta Kovács Dániel, a Mol Fehérvár kapusa. – Úgy gondolom, sok helyzet lesz a meccsen, nem tudom elképzelni, hogy a Paks beállna védekezni, szerintem ellenünk is felvállalják azt a bátor, nyílt sisakos támadófutballt, ami eddig jellemezte őket. Agresszív, támadólag fellépő Paksra számítok, nagyon fontos lesz, hogy mi végig fegyelmezetten, szervezetten védekezzünk, a helyzeteinket pedig ki kell használnunk. Mindenképp itthon szeretnénk tartani a három pontot – zárta mondandóját a hálóőr.

Az előző szezonban háromból egyszer sem sikerült legyőzni a zöld-fehéreket, legutóbb Sóstón a még Szalai Tamás vezetésével felálló Vidi 2-0-ról bukott el két pontot a hajrában Bognár György csapata ellen.

De legyünk derűlátók, egy újabb győzelem lendíthet a Vidi szekerén!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában