korosztályát nyerte

2021.10.06. 16:29

Elsőre bronzig gyalogolt Tóth Norbert

Az abszolút összevetésben a harmadik, az U23-as mezőnyben azonban az első helyen végzett 35 kilométeres országos bajnokságon a Hunyadi DSE gyaloglója, Tóth Norbert.

Ferencz Balázs

Hozzávetőleg ezt az útvonalat gyalogolta le a mezőny 35 kilométeres gyalogló országos bajnokságon. A pályát azonban nem közúton jelölték ki a magyar Atlétikai Szövetség szervezői, hanem a budapesti Puskás Aréna körüli területen. A stadion külső kerengőjén 1 kilométeres köröket róttak a versenyzők.

A bajnokságon a férfiak között az olimpikon Helebrant Máté kivételével a teljes hazai élmezőny részt vett, így többek között a tokiói olimpián 50 kilométeren 20. helyen célba ért Venyercsán Bence is. A koronázóvárost – ahogy azt a gyaloglók megmérettetésein megszokhattuk – a Hunyadi DSE képviselte. Tóth Norbert élete első hosszútávú viadalán állt rajthoz.

Fotó: Hunyadi DSE

Tóth az abszolút összevetésben a harmadik lett, Venyercsán Bence (2:42,59 óra) és az élete utolsó versenyén induló Srp Miklós mögött. Azonban az U23-as korosztályban nem talált legyőzőre a fehérvári atléta.

A húsz éves Tóth Norbert a célbaérkezés után elmondta, hogy három órán belüli tempót tervezett, amelyre érzése szerint sikeresen felkészült. Azonban a gyorsan felmelegedő idő, a stadionból és a kőburkolatból áradó meleg megnehezítette a dolgát. Hozzátette, hogy néhány korábbi versennyel ellentétben most sikerült végig koncentráltnak maradnia. Időeredménye 3 óra 08 perc 05 másodperc.

Edzője, Őze Tibor szerint Norbert nagy lépést tett afelé, hogy a ifi és junior évek után bekerüljön a felnőttek szűk körébe, annak minden kiváltságával. Az országos bajnokságon olyan versenyzők kerültek kizárásra vagy feladás sorsára, mint az olimpiáról egy hellyel lemaradó Tokodi Dávid, vagy a tatabányai Bagdány Thomasz.

Egy hét könnyebb edzésritmust követően Tóth Norbert elindul az idényzáró pécsi megmérettetésen, október 17-én. Őze Tibor vezetésével november elején kezdik az alapozást a hunyadis gyaloglók. A 2022-es szezon feladatai közül kiemelkedik az Ománban megrendezendő Világkupa, valamint az Európa-bajnokság és a világbajnokság. A tréner elmondta, szeretnének olyan szintre jutni 2022-ben, hogy Norbert neve jó eséllyel felvetődjön az említett viadalok valamelyikén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában