torna

2021.10.19. 11:33

Döntőbe jutott Kovács Zsófia a világbajnokságon!

A tornászok Japánban zajló világbajnokságán a dunaújvárosi Kovács Zsófia döntőbe jutott felemás korláton.

Beke Zsombor

Kovács Zsófiának Tokióban nem, de Kitakyusuban sikerült bejutnia a szerdöntőbe

Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

A Fejér megyei olimpikon korábbi sérülése miatt csak felemás korláton tudott indulni a megmérettetésen. Kovács Zsófia és edzője, Trenka János azzal a céllal utazott ki Japánba, hogy bejussanak a szerenkénti fináléba. Ez előzetesen nem tűnt könnyű feladatnak, hiszen a szerdöntőbe nehezebb bekerülni, mint az összetettbe – a tokiói olimpián előbbi nem is sikerült a dunaújvárosi tornásznak.

Kitakyusuban azonban igen. A két napra osztott selejtezőben 14.433 pontot érő gyakorlatot mutatott be az első nap Kovács, és bár voltak apróbb hibái, bizakodva várhatta a keddi folytatást, ahol ő már nem, de ellenfelei még érdekeltek voltak.

Kovács Zsófiának Tokióban nem, de Kitakyusuban sikerült bejutnia a szerdöntőbe
Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

– Vegyes érzéseim vannak, mert szerettem volna összetettben elindulni, ott nagy esélyem lett volna a döntőre, azonban erre lábsérülésem miatt nem volt lehetőségem. Ezzel együtt jól sikerült bemutatnom gyakorlatomat, amelyben volt több apró hiba, így nem volt teljesen tiszta – nyilatkozta a hazai szövetségnek Kovács, aki hétfőn a harmadik helyről várhatta a keddi folytatást.

Elmondta, hogy az orosz és a brazil vetélytársak veszélyt jelenthetnek rá. Volt realitása a kijelentésének, de szerencsére csak ketten tudtak elé beférni a selejtező keddi folytatásában, így Trenka János tanítványa az ötödik helyen jutott be a fináléba.

Fotó: Tumbász Hédi/MW

– Nagyon örülök, hogy sikerült bekerülni a döntőbe, elég jó pozícióban sikerült kvalifikálni! Nagyon boldog vagyok, és a következő napokban azon leszek, hogy az apró hibákat kijavítsam a fináléra! – mondta a finalista tornász.

Rajta kívül a nők mezőnyében Bácskay Csenge is döntőbe jutott ugrásban. A két tornász teljesítménye megsüvegelendő, főleg annak tudatában, hogy utoljára 1997-ben jutott be magyar versenyző világbajnokságon a szerenkénti döntőbe. A finálét október 23-án rendezik majd meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában