kosárlabda

2021.10.07. 16:59

Az Alba kosarasai szerint meglelték a megfelelő ritmust

Az újonc Nyíregyháza látogatott a hét közben az Alba kosarasaihoz. Félidőben még a keletiek vezettek, aztán a házigazdák átvették az irányítást, végül magabiztosan, 93-78-ra nyertek.

Horog László

A fehérváriak bedobója, Lukács Norbert jól játszott a Nyíregyháza ellen

Fotó: Horog László/Fejér Megyei Hírlap

A kék-fehérek az élvonalba a tavasszal visszajutó nyírségieket fogadták, egyértelműen győzelmi esélyekkel. Félidőben a vendégek vezettek egy ponttal, a második húsz percben nem voltak nyitott kérdések, a vendéglátók fokozatosan léptek el, magabiztosan győztek.

- A csapatom ezen a mérkőzésen két arcát mutatta – mondta az albások trénere, Dejan Mihevc.

- A második félidőben feljavultunk támadásban és védekezésben, átvettük az irányítást, könnyű kosarakat tudtunk szerezni. Az első félidei gyengébb teljesítmény részben abból fakad, hogy több sérültünk van, illetve akad sérülésből frissen visszatérő játékosunk, akinek utol kell érnie magát, így a hullámzás talán érthető is a játékunk minőségét illetően. A nagyszünet után megtaláltuk a saját ritmusunkat, ennek köszönhetően végül megérdemelten nyertünk. Várom a hasonló folytatást a következő fordulók során.

A vendégek szakvezetője, Pethő Ákos régi ismerősként érkezett a Gáz utcába. Három évet dolgozott itt, az utánpótlásban és a felnőtteknél, a nyáron tért vissza szülővárosába, elfogadta az újonc ajánlatát, átvette a felnőttek irányítását.

A fehérváriak bedobója, Lukács Norbert jól játszott a Nyíregyháza ellen
Fotó: Horog László/Fejér Megyei Hírlap

- Nagyon jól kezdtünk, felvettük a kesztyűt, nyomást tettünk az Albára az első húsz percben. Sajnos a második félidőben elvesztettük a fonalat, ami az én felelősségem is. Érzékeltem, hogy megakadtunk, de nem lehet minden kapott kosár után időt kérni. Ismét bizonyítottuk, hogy tudunk játszani, de meg kell tanulnunk az egész mérkőzésen kiegyensúlyozottan teljesíteni, ebből következően nyerni. Ha olyan teljesítményt nyújtunk, mint az első félidőben, továbbá azt képesek vagyunk kitolni a második félidőre, érkezik majd az első győzelmünk.

Lukács Norbert, a fehérváriak válogatott bedobója remek teljesítményt nyújtott, 14/3 ponttal jelentkezett, nem csak pontokat dobott, lepattanókat is szerzett.

- Nem volt könnyű meccs, de erre számítottunk is. Az első félidőben tartotta velünk a lépést a Nyíregyháza, a harmadik negyedben javult a védekezésünk, valamint több, sikeres, külső dobásunk volt, 10-15 pontos előnyt építettünk, amit sikerült megőriznünk a lefújásig.

A vendégek legjobbja Kiss Benedek volt, aki csapata első 11 pontját szerezte, a későbbiekben is aktív volt, a meccset 19/15 ponttal, tehát öt remek triplával zárta.

- Jól kezdtünk, szervezettek voltunk támadásban és védekezésben is, megérdemelten vezettünk a szünetben. Aztán az ellenfél meglépett, túl sok támadó lepattanót engedtünk a fehérváriaknak, nem tudtunk visszajönni a meccsbe. Jobb koncentráció kell, hogy megszerezzük első győzelmünket a bajnokságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában