foci

2021.10.16. 21:32

A Videoton lelkes, jó játékának jutalma a diadal

Az élmezőnybe kívánt kapaszkodni a Mol Fehérvár FC az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 9. fordulójában. A jó formában lévő Budapest Honvéd alakulatát fogadta a Vidi.

Ferencz Balázs

20211016 Székesfehérvár Fehérvár Honvéd labdarúgás Nemzeti Sport Török Attila

Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Botlott a Fradi, így sokkal inkább hangsúlyosabbá vált a népakarat: le kell győzni a Honvédot! Nem tehetett mást a Mol Fehérvár FC, hiszen nyolc bajnoki során ötször végzett döntetlenre, s csak két meccset nyert meg a bajnokságban, a válogatott program miatti szünetet követően új fejezetbe kezdett volna a Vidi.

Még akkor is, ha Szabics Imre továbbra sem számíthatott teljes keretére. Az egyik belső középpályás posztra például Negot kellett tennie, mert Szendrei Norbert sem egészségesen tért vissza az U21-es nemzeti csapattól. A Fehérvár mégis lendületesen futballozott. A 100. élvonalbeli meccsét letudó Ivan Petrjak és a 250. NB I-es mérkőzését is háta mögött tudó Nikolics Nemanja köszöntése után azonnal domináltak a piros-kékek. Sokáig azonban meddő volt a Vidi mezőnyfölénye, a játékrész derekától kezdett veszélyeztetni is a kapu előtt hazai egylet. Dárdai és Petrjak fürgesége bontotta meg a széleket, de Nego indításai is ígértesek voltak középről. A Honvéd ugyan olykor-olykor megugrott, de Rus, Muszliu és Fiola rendre megakasztották a próbálkozásokat, ha nem, akkor pedig a center, Lukic eregetett a kapu fölé. Balogh 3 méterről a kapufát találta el, igaz lesről, s az elpuskázott lehetőség béklyóját még talán magán viselő kispestieket egy kontrával lepte meg a Vidi. A 26. percben Nego futtatta Budu Zivzivadzét, a grúz támadó egy visszahúzós csellel ültette le Batikot, majd az ötös sarkáról mesteri tekeréssel küldte jobbal a labdát a hosszú felsőbe, 1-0. Ugyan többször odaértek a kapu elé a fehérváriak, de a szünetig nem növelték az előnyt.

Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

A második félidőt nagy elánnal kezdte a Honvéd, a hazaiak szerencséjére Balogh Norbert többször is belebotlott a labdába. Épp egy ilyen szerencsétlen mozdulat után rohant kontrára a Vidi az 54. percben. Öt támadó rontott négy védőre Fiola labdájával, Kodro tálalt a bal oldalra Ivan Petrjak elé, aki jobbal helyezett a kauba, 2-0. Azonban nem törtek meg a kispestiek. A 60. minutumban balról szállt középre a Honvéd szabadrúgása, Kovács kapust megelőzve Batik fejelt a jobb felsőbe 6 méterről – a gólt a VAR leshelyzet-elemzése után adták meg, 2-1. Kellett a gól a Vidinek, mert a Honvéd robotolt az egyenlítésért, azonban Zivzivadze 2 méterről bombázott a kapu fölé. A 90. percben a csereként beállt Eppel lesről talált a fehérvári kapuba, majd a 6 perces hosszabbításban is nyomtak a vendégek, de a Vidi állta a sarat az érzelmektől sem mentes összecsapás végén.

A Mol Fehérvár FC rettentő fontos pontokat tartott itthon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában