kosárlabda

2021.10.25. 14:15

A végjáték nem megy – Komoly előnyről bukott az Alba

Az első félidő derekán hiába vezetett 21 ponttal az Alba kosárcsapata, a Szolnok végül 88-81-re nyert a Gáz utcai csarnokban.

Horog László

Takács Milán (fehérben) tört kosárra az Olaj elleni derbin

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ismétlődött az, ami a korábbi meccseken, megint jelentős előnyt tékozoltak el a kék-fehérek, ezúttal az Olajbányász KK nyert az Alba Regia Sportcsarnokban. Pedig kiválóan kezdtek a második legerősebb magyar csapat ellen – a Falco ismét kiemelkedik a mezőnyből, mögöttük az alföldiek következnek -, Vojvodáék 38-17-re is vezettek, félidőben a megnyugtatónak tűnő 50-37 állt a táblán. Az első húsz percben remekül dobtak, aztán az olajosok elképesztő tempóban kezdték hajigálni a triplákat, végül győztesen vonultak le a játéktérről. Ismét jelentős előnyt tékozoltak el a fehérváriak, két hete a Pécs, aztán a KTE viccelte meg Dejan Mihevc tanítványait. A végjáték nem megy az albásoknak. Az első fordulóban, a Paks ellen ugyan sikerült nyerniük hosszabbítás után 106-104-re, azóta azonban a meccs végéhez közeledve leblokkolnak.

Takács Milán (fehérben) tört kosárra az Olaj elleni derbin
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Fizikális meccset vívtunk az Olajjal, nagy csatában szenvedtünk vereséget. Erős csapattal találkoztunk, az első félidőben nagyon jól játszottunk, megérdemelten vezettünk. A nagyszünet után a Szolnok összeszedettebben és keményebben kosárlabdázott, a lepattanókban, főleg a támadókban fölénk kerekedtek, ez döntött. A negyedik negyedben is volt esélyünk a sikerre, hét ponttal vezettünk, de előnyüket nem tudtuk megtartani. Okosabban, koncentráltabban kell kosárlabdáznunk, ha ez megvalósul, az ilyen összecsapásokat nem veszítjük el. Hiába játszunk jól, nem zárjuk le a mérkőzéseket. Bár az eredmény csalódás, látom a csapaton a fejlődést – értékelt Dejan Mihevc.

A rivális szintén szlovén mestere, Gasper Potocnik érthetően elégedett volt a végeredménnyel: –Ahogy az elmúlt meccseken, az első félidőben most is puhán játszottunk, nem úgy, mint előzőleg. Ez betudható annak is, hogy hetente többször pályára lépünk, érdekeltek vagyunk a nemzetközi kupában is. Szerencsére a második félidőben már azt az energiát és játékot mutattuk, amit tudunk. Nagyon örülök a sikernek, egy jó csapatot sikerült megvernünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában