Valós esély nélkül

2021.10.01. 19:05

A Titánok továbbra is pont nélkül állnak

A jégkorong Erste Liga pénteki játéknapján a Titánok gárdája a Brassót fogadta. Az erdélyi csapat súlyos csapást mért a fiatalokra.

Beke Zsombor

Szabó Csaba (kékben) sem tudott betalálni

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Titánok– Brasov Wolves 0-3 (0-3, 0-4, 0-1)

Székesfehérvár, Székesfehérvár, 352 néző. V.: Wolf L., Berger, Horváth B., Váczi D.

Titánok: Szeles (Horváth D.)–Nagy, Reiter, Dézsi, Lundin,Veshutkin – Tkachenko, Kóger, Csiszer, Fekete, Ambrus Cs. – Nochta, Molnár, Mayer, Parragi, Jábor – Kucsma, Fodor, Csölle, Szabó Cs., Kaposi. Edző: Anatolij Bogdanov

Brassó: Tőke – Borisenko, Rasulov, Huard 2, Hunt 1 (1), Trotter (3) – Bors-Huba, Molnár, Gliga (1), Valchar 1 (1), Zagidullin 1 – Gajdó T., Ráduly, Kovács M. 1, Machala (1), Molnár Zs. 1 – Haraga, Szőcs, Gajdó B. 1. Vasile A., Vasile N. Edző: Dave MacQueen

Kapura lövések: 7-27

Gól – emberelőnyből: 3/0, ill. 4/2

A Titánok kerete a keddi, DEAC elleni mérkőzéshez képest néhány helyen változott. A szakmai stáb elköszönt a próbajátékon lévő Sebastian Hudectól, helyére érkezett a Pesterzsébeti Farkasokban, majd az Újpestben is megfordult orosz Artyom Tkachenko. Rajta kívül három fiatal debütált a pénteki összecsapáson, Csölle Dániel, Kaposi József és Jábor Bendegúz először lépett jégre felnőtt mérkőzésen.

Szabó Csaba (kékben) sem tudott betalálni
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A találkozón nem kellett sokat várni az első gólra, alig több mint egy perc után az emberelőnybe kerülő Brassó Huard góljával megszerezte a vezetést, 0-1. A korai hátrány nem törte le a Titánok lelkesedését, Csiszer Ádám és Fekete Alex is nagyon közel járt az egyenlítő találat megszerzéséhez, de mindegyik helyzet kimaradt. A hazai lehetőségek dacára a Brassó talált be újra, sőt rövid időn belül kétszer mattolták Szelest a vendégek, előbb Gajdó Balázs, majd Albert Zagidullin volt eredményes, 0-3.

A középső játékrész sem indult jól a fehérvári fiatalok szemszögéből, húsz másodperc után emberelőnyben Hunt, majd néhány perc elteltével egyenlő létszámban Valchar lőtt oldalról a kapuba, 0-5. Megtört a hazaiak lendülete, és talán a kedve is, a harmad derekán Kovács Mátyás talált be, 0-6. A gól után kapust cserélt Anatolij Bogdanov, Horváth váltotta Szelest. A harmad végén sakk-mattra kijátszott helyzet után Huard is megszerezte második gólját, 0-7.

A harmadik harmadban bár volt néhány lehetősége a fehérváriaknak, nem sikerült a szépítés, sőt Molnár Zsombor révén tovább nyílt az olló. A vége 8-0 lett, így a Brassó a DAB (12-0) után a másik megyei csapatot, a Titánokat is nagy fölénnyel verte meg. Szombaton a MAC érkezik a Raktár utcába, a mérkőzés 14.15-kor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában