Frissen Fejérből

2021.10.23. 12:31

A szolnokiakat fogadják a fehérvári kosarasok

Az Alba kosarasai vasárnap 17 órakor a legutóbbi szezonban ezüstérmes Olajbányász KK-t fogadják a Gáz utcai csarnokban.

Horog László

Lukács Norbert szerint negyven percen át kell koncentrálniuk a Szolnok ellen

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Jobb idényrajtban bíztak a koronázóvárosi drukkerek, a kék-fehérek azonban csak a tabella 11. helyét foglalják el a 14 gárdát számláló NB I-es mezőnyben. Főleg az utolsó két mérkőzés nem alakult a tervek szerint, hiába vezettek Pécsen 25 ponttal – félidőben 23 volt a differencia, mégis kikaptak 103-99-re Baranyában. A gyors javítás a múlt hétvégi, hazai bajnokin sem sikerült, bár meccs derekán tíz ponttal megléptek, végül mégis vereséget szenvedtek az azóta edzőt váltó kecskemétiektől, 93-91-re. Az Alba Regia Sportcsarnokban vívott legutóbbi derbin még Váradi Kornél vezette győzelemre a lila-fehéreket, három nappal később pedig bejelentették, hogy főállású utánpótlás szakvezetőként folytatja a hazai szövetség felkérésére, helyét Forray Gábor vette át.

A fehérváriak vasárnap 17 órakor az örök rivális, a legutóbbi idényben ezüstéremig jutó, a végül aranyérmes Falcót óriási küzdelemre és ötödik meccsre késztető Olajbányászt fogadják az Alba Regia Sportcsarnokban. Az idei sorozaton is jól teljesítő alföldiek hat összecsapásukból ötöt megnyertek, a tabella második helyén várják a Fejér megyei ütközetet. Az élen a szombathelyiek helyezkednek, hét mérkőzésüket különösebb gond nélkül megnyerték, ahogy a korábbi három esztendő során, ezúttal is kiemelkednek a mezőnyből. A koronázóvárosiak a 11. pozícióban tanyáznak, 2 győzelemmel és 4 vereséggel. Az első fordulóban a paksiak idegenben legyűrték, itthon kikaptak a Falcótól, ami nem számított meglepetésnek, idegenben a Debrecentől, ami megint okozott riadalmat a Gáz utcában. Hazai pályán legyőzték az újonc Nyíregyházát, majd 25 pontos előnyről buktak el Pécsen, legutóbb pedig hazai pályán kaptak ki a Kecskeméttől. A szolnokiak az első körben hatalmas csatában, mindössze egy ponttal, 77-76-ra verték a tavalyi szezon meglepetéscsapatát, a Szegedet, könnyedén nyertek 90-67-re az Atomerőmű SE ellen. Szombathelyen a papírformának megfelelően kikaptak 82-69-re, majd hatalmas csatában 79-78-ra felülmúlták a legutóbbi elődöntős debrecenieket. Nyíregyházán 92-84-re győztek, legutóbb pedig a Tiszaligetben gyűrték le a rendkívül jól küzdő pécsieket, 80-78-ra. A fenti eredménysorból kitűnik, a végjátékokban rendkívül erősek, Gasper Potocnik tanítványai rendre győztesen jönnek ki a kiélezett ütközetekből, jó döntéseket hoznak a végjátékban. A fehérváriak válogatott bedobója, Lukács Norbert szerint a Szolnoki Olajbányász KK rendkívül erős, kellemetlen ellenfél, de fegyelmezett játékkal verhető.

Lukács Norbert szerint negyven percen át kell koncentrálniuk a Szolnok ellen
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

- Az utolsó hazai mérkőzésen, a Kecskemét ellen nem tudtunk olyan játékot nyújtani, amit elterveztünk és gyakoroltunk. Ezzel együtt is sokáig vezettünk, irányítottuk a meccset, de lezárni nem tudtuk, bosszantó, kétpontos vereség lett a vége. Levontuk a tanulságokat, a hibákat igyekeztünk kijavítani a héten, valamint részletesen felkészültünk a vasárnapi ellenfélből. Nagyon nehéz összecsapásra számítok a Szolnok ellen, ugyanis a hazai bajnokság egyik legjobb csapatáról beszélünk, ráadásul a palánk alatt különösen erősek. Csak akkor tudunk nyerni, ha negyven percen át százszázalékosan koncentrálunk és nem követünk el hibákat védekezésben, mint tettük a korábbi összecsapásokon. Természetesen a győzelem az egyértelmű cél, nem lenne jó nagyon lemaradni az élmezőnybe tartozó csapatoktól. Meg kell kezdenünk a felzárkózást a tabellán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában