Tekert egyet, mert jól esett

2021.10.13. 00:03

A nádasdladányi parasportoló az elemekkel is megküzdött

Császár Attila para­sportoló újabb kihíváson van túl, a nádasdladányi fiatalember a Turul Kupán versenyzett.

Németh Krisztián

Túl a 70 kilométeren: Attila a dobogó második fokán

Fotó: Császár Attila

A cím főszereplőnk frappáns vallomása. A művégtaggal és egyik kézfején egy ujjal élő vasember nemrég a Vitál Club Sportegyesület invitálására a parakenut is kipróbálta, ám a hétvégén visszatért az aszfaltra, hogy nagy szenvedélyének az országúti kerékpározásnak hódoljon. A Turul Kupát Tatabányán rendezték, ez volt az amatőr kerékpáros-szövetség kupasorozatának utolsó fordulója.

Túl a 70 kilométeren: Attila a dobogó második fokán
Fotó: Császár Attila

– Az eső és a 7 Celsius-fok ellenére jó néhányan összegyűltünk a rajtnál – kezdi élménybeszámolóját a civilben műszerészettel foglalkozó parasportoló. – 70 kilométert kellett teljesíteni. A Turul emlékmű lábától indult a verseny, az 1. számú főútról Tarján irányába fordulva a hegyekben abszolváltunk egy kört, majd visszatértünk emlékműhöz. A csúszós, vizes, helyenként rossz minőségű aszfalton nem volt könnyű nyeregben maradni. A táv első harmadában sikerült az élmezőnnyel haladnom. Ezt követően jó darabig egyedül szeltem a kilométereket, mígnem utol nem értem néhány szintén leszakadó versenyzőt. Kisebb csatározások árán, átfagyva, csuromvizesen érkeztünk a célhoz vezető kaptatóhoz. Itt sikerült némi előnyt szereznem és a Masters kategória 13. helyén átgurulni a célvonalon. A paraversenyzők között pedig Szénási Péter mögött állhattam a dobogó 2. fokára. Ezúton is köszönöm a Mercedes-Benz Gyár KMSE, és Dochmeier ortopéd Technika Kft.-nek – zárta mondandóját Császár Attila. A parakenuzást sem fogja abbahagyni, annál is inkább, mert nemrég a Maraton Országos Bajnokságon Győrött öt kilométer lapátolás után nyert érmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában