foci

2021.10.26. 20:14

A Mol Magyar Kupában a tét már a legjobb 16 közé jutás lesz

A Mol Magyar Kupa 4. fordulójában a legjobb 16 közé jutásért lépnek pályára megyénk csapatai szerdán délután, illetve kora este. A Puskás Akadémia FC 17 órakor Győrben, míg az AFC Csákvár hazai pályán 18 órai kezdettel harcolhatja ki a továbbjutást.

Káldor András

A Csákvár csapata bízhat Takács Tamás formájában

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Fortuna és a sorsolás szeszélye folytán két nagy múltú, de az NB II-ben szereplő együttes lesz a Puskás Akadémia FC és az Aqvital FC Csákvár ellenfele. Más kérdés, hogy ez a két együttes – a WKW ETO FC Győr és a Pécsi MFC – éppen a legutóbbi, vasárnap lejátszott bajnoki fordulóban találkozott Győrben. A PMFC örülhetett a végén, miután a piros-feketék Katona Levente találatának köszönhetően bezsebelték mindhárom pontot.

A PAFC házigazdái korábban Rába ETO és Győri ETO néven négy-négy alkalommal voltak magyar bajnokok és kupagyőztesek, ám 2015-ben a főtámogató csődje miatt a megszűnés veszélye fenyegette őket, de így is lényegében az alapokról kellett kezdeni fel­építeni a klubot és a csapatot. A zöld-fehérek ötödik éve az NB II-ben játszanak, de hatodik helynél jobb eredményük nem volt.

A PAFC a DVSC elleni sikerre alapozhat, de kérdés, hogy Hornyák Zsolt vezetőedző mennyire fogja rotálni csapatát, kik kaphatnak helyet a keretben.

A Csákvár csapata bízhat Takács Tamás formájában
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Az AFC Csákvár régi ismerőse a PMFC-nek, rendszeresen találkoznak a bajnoki küzdelmek során. Tavaly a 4. helyen végzett a pécsi legénység a Merkantil Bank Ligában, Csákváron gól nélküli meccset játszottak, míg Pécsett egy gól döntött a javukra. Idén szeptemberben csaptak össze a felek a Mecsekalján, és ismét a vendéglátóké lettek a pontok, 2-1-es győzelmüket az utolsó, 94. percben szerezték meg Preklet Csaba révén.

Az AFC Csákvár ásza az utóbbi mérkőzéseken Takács Tamás volt, aki megosztva az osztály góllövőlistáján az első helyen áll nyolc találattal. A csatár igen termelékenynek bizonyult, a Szeged ellen háromszor, Dorogon pedig kétszer volt eredményes. A 30 esztendős labdarúgó természetesen örül annak, hogy zsinórban betalált, hiszen az idénynek volt olyan szakasza, amikor kimaradtak a helyzetei.

– Korábban nem koncentráltam eléggé, és hadilábon is álltam a szerencsével, de érzem a bizalmat a szakmai stábtól, és ez rengeteget jelent! – fogalmazott a támadó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában