jégkorong

2021.10.16. 16:51

A középső harmadban ment el a hajó a Titánoknak

A jégkorong országos népszerűsítése jegyében a Titánok Zalaegerszegen fogadta a UNI Győr HC-t az Erste Ligában szombat délután.

Beke Zsombor

A fehérvári csapat hiába próbálta tartani a lépést a győriekkel, a középső harmadban eldőlt a mérkőzés sorsa

Fotó: Titánok

Titánok – UNI Győr HC 1-5 (1-1, 0-3, 0-1)

Zalaegerszeg, 392 néző. V.: Babic, Pálkövi, Kedves, Kövesi.

Titánok: Szeles – Reiter, Farkas, Németh K., Lundin, Keceli-Mészáros, – Dolinar, Tkachenko, Dézsi B. (1), Fekete A. (1), Ambrus Cs., – Kucsma, Molnár, Molnár, Nagy Á., Szabó Cs., Győrffy – Kóger, Nochta, Mayer, Parragi 1, Csiszer. Edző: Anatoli Bogdanov

Győr: Tóth B. – Kmec (2), Vas M., Dézsi Bence (2), Schmál 2, Turbucz (1), – Bukor, Kováts, Bödök 1, Czakó (2), Nagy M., – Bugár (2), Tornyai, Madácsi, Páterka, Szalma 1, – Léránt, Mesterházy, Csiki, Majoross, Szlama 1. Edző: Ladányi Balázs.

Kapura lövések: 28-44

Kiállítások: 6, ill. 10 perc.

Idénybeli harmadik egymás elleni találkozójukra készültek a csapatok, az eddigi mérleg győri fölényt hozott, hiszen mindkét derbit megnyerték Ladányi Balázs tanítványai hazai pályán.

Kissé lassú mederben kezdődött a találkozó, majd az első fehérvári emberelőny felpörgette a két gárdát. Bár az első fórból még nem, a másodikból már megszületett a Titánok vezető találata, egy kapu előtti kipattanót a zalaegerszegi Parragi Dániel helyezett közelről a kapuba, 1-0. Nem sokáig tartott a kék-fehérek öröme, ugyanis a Győr is megmutatta, emberelőnyből ők is be tudnak találni, Kmec lövése jött ki Szelesről, a korongot Szalma találta meg először, a győri támadó pedig nem hibázta el a helyzetet, 1-1.

A fehérvári csapat hiába próbálta tartani a lépést a győriekkel, a középső harmadban eldőlt a mérkőzés sorsa
Fotó: Titánok

Az első harmad lendülete nem csökkent a második elején sem, bár a játék képe enyhe győri mezőnyfölényt mutatott, majd a zöld-fehérek próbálkozhattak emberelőnyben is, de Szeles állta a sarat. Négy perc elteltével a győri nyomás góllá érett. Szlama szedett össze egy korongot a támadó harmadban, majd kissé váratlanul, félfordulatból kipókhálózta a felső sarkot, 1-2. Alig fél perccel később jött az újabb vendég gól, egy sikeres buli elhozatal után Bödök lőtt távolról, 1-3. Elvesztették a fonalat a fehérvári fiatalok, de olyannyira, hogy a következő győri találat emberhátrányban született, Schmál Kristóf mattolta Szelest, 1-4.

Az utolsó játékrész sem a fehérvári felzárkózás jegyében történt, két perc után Szalma beleérős kísérlete szerencsére csak az oldalhálóban kötött ki. Továbbra sem találta a győri védekezés ellenszerét a Titánok, a szépítő gól megszerzése helyett inkább a fehérvári kapu forgott veszélyben, többször is csak Szeles bravúrjai tartották az eredményt. Hét perccel a vége előtt Lundin hozhatta volna vissza a reményeket, de kihagyta a helyzetet. A második fehérvári találat helyett ötödik vendég gólt láthatott a publikum, Schmál volt eredményes egy gyors akciót követően, 1-5. A Titánok együttese a Győr elleni harmadik mérkőzését sem tudta megnyerni az idei bajnokságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában