Frissen Fejérből

2021.10.08. 09:00

A jövő fehérvári birkózóit keresi a Niké Alba Regia Sportklub

Lőrincz Viktor olimpiai ezüstérmes bírkózó jelenlétében tartott bemutatót a Niké Alba Regia Sportklub, amely a Budapesti Honvéd fiókegyesületeként működik.

Németh Krisztián

A háttérben figyelő kisdiákok is gyakorolhattak

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Nikét a Honvéd Szondi hajdani eredményes versenyzői, a többi között Vámos Péter, Toma Mihály és Orbán Győző hívták életre. Hat esztendővel ezelőtt a fehérvári klubból alakult ki a Budapesti Honvéd, amelyben a tokiói olimpián arany-, illetve ezüsérmet szerző Lőrincz Tamás, és Viktor is szerepel. Utóbbi az István Király Általános Iskolában tartott bemutatón is részt vett, fényesen csillogó érmével együtt. A klub kötelékébe tartozó Európa-bajnoki ezüstérmes Lévai Zoltán ifjú társaival együtt a szőnyegen is megmutatta a diákoknak a sportág sava-borsát.

A háttérben figyelő kisdiákok is gyakorolhattak
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– A birkózás régi, a Honvéd Szondi SE által képviselt fényét szeretnénk visszaállítani Székesfehérváron. Szeretnénk visszaadni a városnak mindazt amit kaptunk – hangsúlyozta Balogh Vilmos szakosztály-igazgató. – A Niké a Budapesti Honvéd fiókegyesületeként működik, de a Honvéd Szondi utánpótlásbázisaként is kívánunk működni. Közel negyven igazolt sportolónk van Fejér, Pest, és Komárom-Esztergom megyéből is, továbbá a határon túli „Birokra magyar” program keretében is edződnek nálunk fiatalok – mondta a szakember.

Lőrincz Viktor
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Lőrincz Viktor elárulta: a testvére révén egyenes útja vezetett az edzőterembe, és meghatározó élménye volt, amikor 14 évesen Majoros István olimpiai döntőjét látta. De a Repka Attilával és Farkas Péterrel való találkozások is azt mondatták vele: „én is ilyen nagy bajnok akarok lenni”.

A Niké Alba Regia az István Király Általános Iskolában tartja edzéseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában