jégkorong

2021.10.07. 19:26

A Graz ellen térhetnek vissza a győztes útra

Az ICEHL hetedik fordulójában a Hydro Fehérvár AV19 a Moser Medical Graz99ers jégkorongcsapatát fogadja péntek este 19.15-től az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

Beke Zsombor

2021.09.26. Hydro Fehérvár AV19- Villach osztrák bajnoiki jégkorong mérkőzés. Szfvár. Nagy Norbert. Fejér Megyei Hírlap.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Graz hullámzó formában kezdte el a 2021/2022-es idényt. Jens Gustafsson alakulata hazai pályán egy pontszerzéssel rajtolt a Dornbirn ellen, majd a ligába visszatérő Ljubljana otthonában 5-2-re kaptak ki. A folytatásban Grazban ismét csak egy pont jutott az együttesnek, méghozzá a Bratislava Capitals ellen, míg az első győzelmüket a negyedik fordulóban szintén hazai környezetben a Pustertal Wölfe ellenében zsebelték be a sárga-feketék. A következő körben egy méretes zakóba is belefutottak, méghozzá a Znojmo verte meg a gárdát 9-3-ra. A 99ers legutóbb Linzet fogadta, akkor 2-0-ás hazai siker született, így az osztrákok nyolc pontjukkal jelenleg a 14 csapatos tabella 10. helyét foglalják el. Ami a vendégek erősségeit illeti, a fehérvári védelemnek mindenképpen oda kell figyelni az egyaránt nyolc-nyolc pontot jegyző Ken Ograjensek-Simon Hjalmarsson párosra.

 

A Hydro Fehérvár AV19 a pénteki találkozó esélyese, hiszen Kevin Constantine tanítványai hat fordulót követően a listavezetők az ICEHL-ben. Ugyan a múlt heti, idegenbeli túra második mérkőzésén a Red Bull Salzburg ellen elveszítették Háriék a veretlenségüket, a tabella továbbra is a fehérváriak nevével kezdődik.

Magosi Bálint (kékben) Dornbirnban megtalálta a góllövő ütőjét, kétszer is eredményes tudott lenni Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Volán eddig hazai pályán még csak pontot sem veszített, a Villach kétszer (5-1, 3-2), míg a Wölfe (5-2) egyszer vendégeskedett a Raktár utcában. A nyáron öt év után visszatérő Magosi Bálint megszerezte első góljait a múlt heti idegenbeli túrán, a magyar válogatott kiválósága kétszer is betalált a Dornbirnnak. Az első sor szélsője felvette társai ritmusát, és Kuralttal (hét pont), valamint Hárival (hat pont) olyan triót alkotnak, amelytől joggal tarthatnak a riválisok.

A következő napokban kétszer is haza pályán jég lépre a Fehérvár, pénteken 19.15-től a Graz, míg vasárnap 17.30-tól a Dornbirn vendégeskedik Székesfehérváron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában