Fordulatot hozott az ötödik forduló

2021.10.11. 19:08

A fehérváriak megszerezték első győzelmüket, a csákváriak elszenvedték első vereségüket

Az idei bajnokságban még meg nem élt tapasztalatokkal gazdagodtak Fejér megye Extraligában szereplő asztaliteniszezői, s ennek a Honvéd Szondi örülhetett inkább. A fehérváriak megszerezték első győzelmüket, a csákváriak elszenvedték első vereségüket a 2021/22-es idényben.

Ferencz Balázs

A Honvéd Szondi rangadón fogadta az Extraliga 5. fordulójában a Mosonmagyaróvár együttesét. A párosok viadala során nem bírtak egymással a felek, 1-1-el fordultak az egyéni küzdelmekre. Molnár Krisztián és Zombori Dávid nagyszerű játékkal simán megverte a Katona Gergely/Ócsai Máté párost, míg a másik asztalon Jakab Gábor és Kishegyi Ákos szoros küzdelemben alulmaradtak. Molnár Krisztián az egyéni küzdelmekben is szenzációsan játszott, minden meccsét megnyerte, ráadásul szettet sem vesztett! Zombori Dávid szintén hibátlan napot zárt, két meccséből mindkettőt győztesen vívta meg. Kishegyi Ákos szintén kitűnő játékkal háromból két meccset hozott. Jakab Gábor sérüléséből lábadozva, még nem százszázalékos állapotban is megnehezítette ellenfelei dolgát, minden meccsén a döntő szettben maradt alul. A Szondi végül szoros összecsapáson 8-5-el szerezte meg első győzelmét az Extraliga idei kiírásában.

Fejér megye másik extraligás együttese elszenvedte első vereségét a bajnokságban. A negyedik körben meccset halasztott Aqvital TC Csákvár a szegedi Floratom vendégeként állt asztalok mellé a hétvégén. A Terék Norbert/Lovas-Martinecz Gyula alkotta páros magabiztosan nyert a találkozó első meccsén, azonban a Timafalvi Gergő/Hoffmann Tamás duó szoros csatában alulmaradt a Szántosi/Vitsek duóval szemben. Az egyes csaták alkalmával is a végletekig kiélezett volt a küzdelem, ha az egyik asztalon szegedi siker született, a másikon csákvári. Egészen az utolsó előtti körig. Ekkor Vitsek Timafalvit, Szántosi Teréket verte rettentő szoros párharcban 3-2-re, így hiába hozták az utolsó felvonást ikszre a csapatok, a Floratom Szegedi AC I. 8-6-os győzelemmel vette el a csákváriak három fordulón át tartó veretlenségét. Az egyéni mérkőzések közül Timafalvi Gergő egyet, Terék Norbert kettőt, és Lovas-Martinecz Gyula is kettőt nyert meg. Az NB I. Nyugati csoportjában a Szondi második csapata a High Life együttesét fogadta a Hétvezér Téri Általános Iskola tornatermében. Az elején dr. Volsik Tibor és Domokos Győző 3-0-ra verte a Benyovszki Gábor/Varga Botond párost. A csapat második táblás játékosa, Kaiser János simán nyerte az összes egyéni összecsapását, ugyanakkor Domokos Győző sem talált legyőzőre. Engelmann Zsolt, Kovács Dávid és Slett József 1-1-1 győzelemmel járult hozzá a sima, 10-4-es sikerhez. Az NB II. Dél-nyugati csoportjában a Szondi harmadik számú csapata a Beremend együttesével mérkőzött. Epinger Márton és Losonczi Benjámin szállítottak csak győztes mérkőzést. Epinger 3, míg Losonczi 1 győzelmet aratott. A Beremend így meggyőző fölénnyel, 14-4-re nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában