kézilabda

2021.10.22. 21:30

A csupaszív játék meghozta az első sikert

Az Alba Fehérvár KC a 10. perctől végig vezetve győzte le a Kisvárda Master Good SE csapatát a K&H női kézilabda Liga 5. fordulójában.

Káldor András

Forrás: pixabay.com

Alba Fehérvár KC – Kisvárda Master Good SE 24-18 (15-10)

Székesfehérvár, 700 néző

Vezette: Őri Erika, Pozdena Erika

AFKC: Tóth Nikolett – Töpfner 2, Boldizsár, Besszer 6, Varga E. 3, Triscsuk 7, Takó 1. Csere: Pijevic (kapus), Ohjama 2 (1), Utasi, Szarka A. 2, Gerháth K., Domokos D. 1. Vezetőedző: Boris Dvoršek

Kisvárda: Mátéfi D. – Udvardi 4 (2), Bouti 1, Mészáros-Mihálffy, Siska 4, Dombi L. 3, Sztamenics. Csere: Juhász G. 3, Radojevics 2 (2), Dombi K. 1, Szavcsin, Mérai. Vezetőedző: Bakó Botond

Kiállítások: 4 illetve 10 perc

Hétméteresek: 1/1 illetve 5/4

A vendéglátóknál hiányzott a megszokott kezdő hetesből Tamara Szmabatian keresztszalag-szakadás, Bardi Fruzsina kézsérülés miatt, Utasi Linda pedig a mérkőzés folyamán vált maródivá. Ez azonban láthatóan nem zavarta meg Boris Dvoršek vezetőedző tanítványait, akik a kezdeti bizonytalankodás után Triscsuk Krisztina és Besszer Borbála vezényletével sorra betaláltak, míg a kapuban Tóth Nikolett extra teljesítményt nyújtva, több mint negyven százalékos hatékonysággal tartotta meccsben csapatát. Az Alba már az első félórában ötgólos előnyt harcolt ki, igaz a szünet a lehető legrosszabbkor jött számukra, mivel a pihenőt követően egészen pontosan 11 perc 46 másodperc elteltével vették be újra Mátéfi Dalma kapuját. Védekezésben hatalmas munkát végzett a csapat, ugyanis sokáig hét játékossal rohamozták Tóth kapuját a vendégek, de az ominózus időszakban mindössze kétszer voltak eredményesek. A gól nélküli periódust túlélve harcosan, és igazi csapatként dolgozott a gárda, és a hajrához érve sem gátolta semmi, hogy hosszú böjt után végre ne „nulla” álljon az Alba neve után a tabellán.

– Az volt a célunk, hogy lelassítsuk a Kisvárda támadásait, és védekezésben megfelelőt nyújtsunk. Ezt sikerült megvalósítani. A második félidő elején sokáig nem dobtunk gólt, de megvolt a csapat motivációja és harcossága, és ezen is túl tudott lépni. Nagyon fontos meccs volt, végre elmozdultunk a holtpontról, megszerezve az első győzelmünket, pedig többen is sérüléssel bajlódnak, és hiányoztak a csapatból. – mondta megkönnyebbülten Dvoršek a találkozó után.

– Túl sok volt a pontatlanság, az első félidőben a kapussal szemben sok hibát követtünk el, ziccerben, illetve a passzív játékból történő védekezésünk teljesen rossznak bizonyult, mert az utolsó kettő passzból vagy átlövésből gólokat kaptunk. Viszont amikor lehetőségünk volt, kihagytuk a helyzeteinket indításból, illetve beállóból. A második félidőben megpróbáltunk mindent, 11 perc 45 másodpercig nem is kaptunk gólt, de mi sem lőttünk, csak kettőt. Ma nem sikerült semmi, kulcsszituációkban elejtettük a labdát, sokat léptünk, és nagyon betömörült a játékunk, jó volt a védekezése a Fehérvárnak és mögötte a kapus, ez is döntött – fogalmazott Bakó Botond, a vendégek szakvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában