Siker

2021.09.04. 07:00

Velencei-tavi érmekkel hódít a SUP

Eredményes volt a Velencei Vízi Sport Club (VVSC) tavaly alakult SUP-szakosztályának első szezonja. Versenyzői ott voltak és ott lesznek a legjelentősebb magyar SUP-versenyeken, de várják az új tehetségeket is.

S. Töttő Rita

Tubel Blanka (j) és Gonda Helga is dobogóra állhatott Fotó: VVSC

A Velencei Vízi Sport Club tavaly alakult SUP-szakosztálya az idei szezonban máris több figyelemre méltó eredménnyel büszkélkedhet – mondta el Fidel László, az egyesület elnöke. A SUP egyre nagyobb népszerűségnek örvend a hobbi és a profi sportolók körében egyaránt, így már rangos versenyeket is rendeznek e sportágban.

– Igen jó eredménynek tartottuk, hogy nehezen induló vízi szezon után, pár hete a Balaton-átevezésen az egyesület szinte minden versenyzője rajthoz tudott állni. A sportág népszerűségét szemléltetve a női mezőny 324 indulója közül a 6,5 kilométeres távon Tubel Blanka 8. helyezett, míg a férfi mezőnyben Varjas Dániel a 485 indulóból 25. helyezett lett, a többi egyesületi induló is tisztes eredménnyel bizonyított, és a mezőny első harmadában végzett – mesélt az eredményekről az elnök, hozzátéve, hogy a Loopa SUP – SUP Magyar Kupa és Open SUP versenyen Tubel Blanka egy bronzérmet hozott el, valamint a technikai számban Tubel Blanka és Gonda Helga is dobogóra állhatott.

Tubel Blanka (j) és Gonda Helga is dobogóra állhatott
Fotó: VVSC

A Fonyódon július végén megrendezett SUP Országos Bajnokság és Open SUP versenyen is jó eredménnyel szerepeltek a VVSC sportolói: Tubel Blanka 1 ezüst és 2 bronzérmet, Varjas Dániel pedig 1 bronzérmet szerzett az összességében közel 100 versenyzővel megrendezett eseményen.

– Érdemes megemlíteni, hogy Gonda Helga, aki májusban állt SUP-deszkán életében először, egyéb SUP-versenyeken is elindult, többször is a dobogóra állhatott, többek között ő lett a 39. Balaton-átúszáson megrendezett Balaton-áthúzás legjobb idővel beérkező női indulója – emelte ki Fidel László.

A sportág a kajak-kenu sport önálló szakága, így az idén szeptember 9–12-e közötti balatonfüredi SUP-világbajnokságot is a Magyar Kajak-Kenu Szövetség rendezi.

– Természetesen szeretnénk, ha az egyesület versenyezői indulnának ezen a megmérettetésen is – hangsúlyozta az elnök. Az egyesület továbbra is keresi a tehetségeket: azokat a 16 évnél idősebb fiatalokat és felnőtteket, akik rendszeresen szeretnének edzeni – tette hozzá Fidel László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában