még lehet nevezni

2021.09.07. 21:21

Vasárnap Cerbona Fehérvár Futófesztivál

Éjfélkor lezárult az előnevezés a Cerbona Fehérvár futófesztiválra. Várhatóan mintegy félezren állnak rajthoz. A helyszínen korlátozott számban még lehet nevezni.

Németh Krisztián

A lelkes futók a félmaratont teljesítő profi atlétákhoz is mérhetik magukat, szintet lép a fehérvári futófesztivál

Fotó: Pesti T./archív

Mint arról korábban hírt adtunk az országos viszonylatban is jelentős tömegsport- esemény fényét tovább emeli, hogy a félmaratoni magyar bajnokság mezőnye is rajthoz áll az idein. Tehát nagy eséllyel 70 perc körüli idővel megdől a pályacsúcs.

– Az előnevezés utolsó napjaiban ugrásszerűen megnőtt a nevezők száma, és látszik, nagy csáberő, hogy a félmaratoni országos bajnokság mezőnyével futhatnak együtt az indulók – tudtuk meg a főszervező Alba Triatlon SE elönkétől, Czettl Andreától. – Több mint négyszázan éltek az előnevezés lehetőségével, ehhez még hozzájön a mintegy ötven profi atléta. A helyszínen már csak korlátozott számban lehet nevezni.

7, 14, illetve 21 kilométeres távon indulnak majd a futók, a csapatok pedig a 3×7 kilométeres váltót teljesítik. A versenyközpont ezúttal is a Bregyó közben lesz, és pálya nyomvonala sem változik: a Bregyótól indul a hét kilométeres kör, érintve a Vár­körutat, a belvárost, a sétáló­utcát, Országalmát. Lesz, aki ebből egy kört fut, a 14 kilométeren rajthoz állók kettőt, a félmaratonisták pedig háromszor mennek körbe szeptember 12-én.

A lelkes futók a félmaratont teljesítő profi atlétákhoz is mérhetik magukat, szintet lép a fehérvári futófesztivál
Fotó: Pesti T./archív

A fehérvári jégkorongcsapat névadó szponzora, nem csak a jégre „esküszik”, ugyanis a Hydro Extrusion Hungary Kft. a futófesztiválon is hasonló szerepkört tölt be. Török Ferenc, a cég Egészség, Biztonság és Környezetvédelmi vezetője bejelentette, hogy kezdeményezésükre a 7 kilométeres táv a vállalat nevét fogja viselni.

– Az egészség és annak megőrzése nagyon fontos számunkra, erre biztatjuk munkatársainkat is, remek alkalom erre a futófesztivál – mondta a cég képviselője.

– A Hydro az egyik olyan cég Székesfehérváron, amely komolyan kiveszi a részét a társadalmi felelősségvállalásból. Példaértékű a jelenléte a városban – tette hozzá Mészáros Attila alpolgármester.

Fontos tudni, hogy a rajtcsomagokat és rajtszámokat szombaton 10 és 14 óra között a Berényi út 16. szám alatt lehet átvenni, vagy vasárnap reggel a versenyközpontban reggel fél héttől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában