kézilabda

2021.09.22. 21:15

Vállalható a vereség: Az Alba FKC öt gólon tartotta a Győri Audi ETO KC-t

A női kézilabda K&H Liga 3. fordulójában veresége ellenére az idény eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta az Alba Fehérvár KC a Győri Audi ETO KC ellen.

Káldor András

Tamara Szmabatian nemcsak a legtöbb gólt dobta az Albában, hanem csapata vezére is volt

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Kihívások mindig voltak, és mindig lesznek. Ezen próbatételek közé tartozik ez a párosítás is a házigazdák oldaláról nézve. Az elmúlt tíz évben húszszor találkozott az Alba Fehérvár KC a győri együttessel, és minden alkalommal az ötszörös Bajnokok Ligája győztes hagyta el győztesen a pályát. Ezúttal sem voltak a vendéglátók számára túlságosan fényesek az előjelek, hiszen az elmúlt két fordulóban még nem szereztek pontot, míg ellenfelük két győzelemmel a tarsolyában érkezett a Verseci úti létesítménybe. Legutóbb azt a Vasast, amelytől kikapott az Alba a nyitó fordulóban egy hete, húsz góllal verték meg (41-21) a vendégek. Természetesen mások a célok a zöld-fehéreknél, mint a Fehérvárnál, ők vissza szeretnének ülni a BL trónjára, ennek szellemében alakították át keretüket a nyár folyamán, amelyet ezúttal az ETO KC vezetőedzőjének távollétében Kun Attila irányított, mivel Ambros Martínnak privát okokból hazájába kellett utaznia.

Tamara Szmabatian nemcsak a legtöbb gólt dobta az Albában, hanem csapata vezére is volt
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A lelátót majdnem kétszektornyi győri szimpatizáns töltötte meg, nyugodtan mondhatjuk, hogy otthon érezhette magát a vendégcsapat.

Kifejezetten jól indult fehérvári szempontból a találkozó, Takó Viktória kétszer vette be Laura Glauser kapuját, majd Tamara Szmbatian kétgólos előnyt kovácsolt (3-1). Láthatóan a győriek meglepődtek az Alba játékán, és a hazaiak 5-2-es vezetése után kezdték összekapni magukat. Egészen a 11. percig kitartott az Alba előnye, ekkor egyenlített először az ETO Lukács Viktória révén (7-7). Ez azonban nem vette el Boris Dvoršek tanítványainak a kedvét, újból két góllal elmentek Takó és Töpfner Alexandra góljainak köszönhetően. Majd egy kicsit belehibázott a fehérvári gárda, és ezt kíméletlenül kihasználta a sokszoros bajnok. A 18. percben Fodor Csenge a szélről betalált, és először a mérkőzésen a látogatóknál volt az előny (10-11). Más kérdés, hogy Gerhát Kincső egalizálása mély nyomot hagyott Kun Attilában, mert rögtön időt kért. Ez aztán úgy tűnt jótékony hatással volt a vendégekre, mert szép lassan a hajrára érvényesíteni tudták akaratukat, és a szünetre már ötgólos vezetéssel mehettek.

A második félidő Veronica Kristiansen hétméteresével indult, és ezután fej-fej mellett haladtak a csapatok, tíz perc elteltével is tartotta ötgólos előnyét az ETO (17–22). A játékrész második felében pontosabbá váltak a zöld-fehérek támadásban, és a 47. percben már nyolc góllal vezettek (27–19). Ettől függetlenül egyáltalán nem lehetett panasz a fehérvári lányokra, űzték-hajtották ellenfelüket, és néhány igen tetszetős megoldással rukkoltak ki. Ami különösen örvendetes, hogy az utolsó öt percre sem húzott el a Győr, hanem öt-hat gólon tartotta őket a Dvoršek-csapat. Nem véletlenül kaptak a lányok vastapsot a szurkolóktól a találkozó lefújásakor.

– A csapat napról napra, hétről hétre egyre jobb lesz. Nagyon fontos volt, hogy küzdöttünk, és harcoltunk, valamint nyolc-kilencgólos hátrányban sem hajtottuk le a fejünket, hanem visszajöttünk a meccsbe. Nem szabad elfelejteni, hogy Európa egyik legjobb formájában levő együttese ellen léptünk pályára, kifejezetten jó mérkőzés volt, amelyet a nézők is élvezhettek. A folytatásban is szükség lesz a kemény munkára – mondta az ezúttal láthatóan elégedett Boris Dvoršek a meccs után.

Jegyzőkönyv

Alba Fehérvár KC-Győri Audi ETO KC 25-30 (14-19)

Székesfehérvár, 700 néző Vezette: Réti Tamás Csaba, Szedmák Márton

Alba Fehérvár KC: Pijevic – Töpfner 1, Bardi 2, Besszer 4, Hudák, Triscsuk 1, Takó 4. Csere: Tóth Nikolett (Kapus), Szmbatian 5, Gerháth K. 2, Ohjama 2 (1), Varga E. 1, Utasi, Háfra L., Boldizsár, Domokos D. 3. Vezetőedző: Boris Dvoršek

Győri Audi ETO KC: Glauser – Lukács V. 3,  Rju Un Hi 1, Oftedal 4, Pintea 3, Háfra N. 1,  Fodor Cs. 3. Csere: Leynaud (Kapus), Deszpotovics 1, V. Kristiansen 7 (5), Blohm 4, Schatzl Nadine 3, Brattset, Ogonovszky. Megbízott edző: Kun Attila

KIállítások: 6, ill 2 perc Hétméteresek: 1/,1 ill. 8/5

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában