tisztújító közgyűlés

2021.09.08. 20:00

Új elnököt és elnökséget választ az Alba Volán SC

Szeptember 30-án, délután a megszokott helyszínen, a Börgöndi úti irodaház tárgyalójában tartja közgyűlését a sportklub, amelyen teljes tisztújításra kerül sor.

Horog László

Vörös Zsuzsa és Tóth István folytatja a munkát az Alba Volán SC-nél

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Az eseményt megelőző utolsó elnökségi ülésen a hó végén esedékes fontos eseményről ejtettek szót az elnökségi tagok. Elfogadták a 2021-es évre vonatkozó költségvetést, amit a pénzügyi vezető, Tolnai Zsuzsanna olvasott fel, a klubelnök, Tóth István jelezte, ezt változtatás nélkül terjesztik majd elfogadásra a közgyűlésen. A klub első embere elmondta, az idei költségvetés elfogadásával azért vártak eddig, mert remélték, hogy a korábban fő támogatónak számító Volánbusztól remélt támogatást megkapják, ám erre nem került sor 2020-ban, valamint a pénzek nem érkeznek a közeljövőben sem.

– A pandémia minket is rendkívül hátrányosan érintett, a korábbi évekhez képest húsz százalékkal kevesebb a bevételünk, a problémákat bércsökkentéssel, az edzői kör szűkítésével orvosoltuk, jelentősen faragtuk a költségeket, eszközbeszerzésre alig került sor, csak olyan dolgokat vásároltunk, amelyek elengedhetetlenek – mondta Tóth István.

Vörös Zsuzsa és Tóth István folytatja a munkát az Alba Volán SC-nél
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Az elnökség felkérte Vörös Zsuzsát, a szakosztály igazgatóját, hogy vezetésével a szakemberek dolgozzák ki az elkövetkező három esztendő szakmai programját. Miután szeptember végén teljes tisztújításra kerül sor, lemondott az elnök, az elnökség, valamint a felügyelő bizottság. Tóth István hozzátette, szívesen folytatná a munkát, de amennyiben az illetékeseknek van jobb ötlete, ő nem ragaszkodik az elnöki székhez. Jelezte, ha kell, pár percre elhagyja az irodát, tagok a távollétében vitassák meg, ha ismernek valakit, aki hatékonyabban vezetné a klubot, úgy nem akar gátja lenni az előrelépésnek. A jelenlévők közölték, nincs alternatíva, a közgyűlésen Tóth István lemond, ám várhatóan folytatja a munkát az elkövetkező öt évben, ugyanis egyedül ő indul az elnök pozícióért.

Személycserék viszont biztosan lesznek a vezetésben, az elnökségben, az ellenőrző bizottságban, valamint új alelnököt választanak. A tisztséget eddig betöltő Weiger János elmondta, a munkahelyén történt változások miatt a továbbiakban nem tudná olyan hatékonyan segíteni az SC-t, ahogy eddig, ezért lemond az általános alelnöki pozícióról. Felállították a jelölő bizottságot, az ő feladatuk lesz, hogy az elkövetkező hetekben összeszedjék a javaslatokat az elnökség és az ellenőrző bizottság tagjaira. Néhány szót ejtettek a nyári olimpiáról, méltatták Kovács Sarolta nagyszerű teljesítményét, bravúros tokiói bronzérmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában