arak

2021.09.22. 14:14

Új egyéni csúcsok és érmek a serdülő ob-n

Az ARAK atlétái ismét kitettek magukért a Győrben rendezett serdülő országos bajnokságon.

Beke Zsombor

Fotó: Ambrus László

A fehérvári fiatalok közül ötösugrásban a ranglistavezető Kerék Patrik szinte esélyt sem adott vetélytársainak, akik 19.42 méteres egyéni csúcsúval nem tudtak mit kezdeni, így az ARAK sportolójáé lett az aranyérem. Magasugrásban három fehérvári is egyéni csúcsot tudott javítani, közülük ketten a dobogóra is felállhattak Ferencz Barnabás átugrotta a 168 centimétert, egyéni legjobbjával a nyolcadik helyen végzett. Klubtársai, Trenka Ádám ezüst-, míg Kerék Patrik bronzérmes lett.

Fotó: Ambrus László

A lányok ötösugró mezőnye szoros eredményt hozott, az ARAK-os Langmár Kata 16.68-as egyéni csúcsúval éppen csak lecsúszott a dobogóról, negyedik lett. Langmár távolugrásban is érdekelt volt, szintén egyéni rekordot megdöntve 5,31 méterrel a hetedik helyen végzett. A mezőny erősségét jól mutatja, hogy az elmúlt években ez az eredmény dobogót ért volna. A fiatal fehérvári atléta harmadik számában, 100 méteres síkfutásban sem adta alább egyéni csúcsnál, ideje a nyolcadik helyre volt elég. Trenka Ádám két számban is finalista volt, távolugrásban hetedik, míg 100 méter futásban a negyedik pozícióban zárt. 300 méteren Balázsik Dávid síkfutásban és gáton is az ötödikként zárt. Rajtuk kívül még két egyéni csúcsnak örülhettek az ARAK edzői, Tatai Bulcsú gáton hatodik, míg Bese Mirtill nyolcadik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában