Frissen Fejérből

2021.09.14. 19:30

Száznál is többen élményfutottak Alsószentivánon

Első alkalommal szervezte meg a hétvégén a Szentiván Trail terepfutó élményversenyt az Alsószentiván Községért Egyesület. Összesen 108 futó vett részt a megmérettetésen.

Majer Tamás

A dobogós hölgyek: Papp-Sebestyén Flóra második, Már Nóra Adrienn első, Borosné Németh Szilvia harmadik lett

Fotó: Nagy Orsolya

A 6,5 kilométeres pálya változatos útviszonyokat produkált. A terepfutóknak aszfalton és erdőben, réten és földúton, s bizony még vízmosásban is helyt kellett állniuk.

A nők mezőnyében Már Nóra Adrienn volt a leggyorsabb, 33 perc 18 másodperces ideje magabiztos sikernek mondható. Mögötte, második helyezést szerezve Papp-Sebestyén Flóra futott be, 36 perc 48 másodperces időeredménnyel. A harmadik helyen Borosné Németh Szilvia érkezett be a célba, ő 37 perc 44 másodperc alatt végzett a távval és a tereppel.

A dobogós hölgyek: Papp-Sebestyén Flóra második, Már Nóra Adrienn első, Borosné Németh Szilvia harmadik lett
Fotó: Nagy Orsolya

A férfiak között óriási izgalmak alakultak ki a befutónál. Íme az első két versenyző időeredménye: 29 perc 54 másodperc, illetve 29 perc 56 másodperc. Reisch József szerezte meg az aranyat, Somogyi Gábor pedig az ezüstöt. Utánuk Horváth Sándor következett, 30 perc 48 másodperccel lett övé a bronzérem.

A rajt, illetve a cél helyszíne az általános iskola háta mögött található sportpálya volt. A szervezőknek a parkolásra is gondoltak, polgárőrök segítették a beállást, végezték az őrzést. A versenyt a megnyitó után közös bemelegítés előzte meg, nehogy bárki is lesérüljön. A pályán végig piros-fehér jelzőszalag segítette futókat a tájékozódásban. Az érintett útszakaszokat természetesen lezárták a forgalom elől a verseny alatt.

A programhoz víg hangulatú, sportos kísérőrendezvény is társult. Mindenki megmozgathatta magát, akár a csocsóban, akár a súlyzók dinamikus emelgetése során, akár a kondieszközöket használva, kipróbálva. A hatalmas dartstáblát mintázó célba rúgó játék is népszerű volt. Nos, az ügyesség is elkélt, nemcsak az erő és az állóképesség az alsószentiváni családi sport- és egészségnapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában