jégkorong

2021.09.16. 17:38

Rajt a címvédő Csíkszereda otthonában

Mozgalmas időszakot tudhat maga mögött a Fehérvári Titánok jégkorongcsapata, hiszen a nyár elején úgy kellett készülni a fiatal együttesnek, hogy az indulásuk sem volt biztos az Erste Ligában. Arany Máté, a gárda másodedzője nem aggódott, hiszen motivált játékosokkal dolgozhatott együtt az elmúlt hónapokban.

Beke Zsombor

A fehérvári fiataloknak nem lesz könnyű dolga, gyorsan fel kell venniük a felnőtt hoki ritmusát

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A Titánok jelentős átalakuláson esett át a nyáron, hiszen a fehérvári második számú felnőttcsapat a nemzeti akadémia rendszerbe belépő ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia égisze alá került. Ezt a döntést a nyár közepén jelentették be a felek, így a tavaly véget ért szezon után volt egy kis bizonytalanság a csapat körül.

– Májusban mindenkivel beszéltünk, hogy készüljenek úgy, lesz Titán. Ha mégsem, jó formába kerülnek, ha elmennek másik csapathoz – nyilatkozta lapunknak Arany Máté, az együttes másodedzője. – Motivált fiatalokkal dolgoztunk, lelkes volt mindenki, és időközben minden arra utaltak, hogy csapat is lesz, majd júliusban született meg a végső döntés.

Az időpont miatt egy kicsit kevesebb idő volt a szakmai stáb és a keret összecsiszolására, az új vezetőedzőt, Anatoli Bogdanovot augusztus elején jelentették be. Azzal, hogy a Titán-projekt átkerült a nemzeti akadémiához, egy fontos kitételnek meg kell majd felelni: a gárda 75%-ának U21-es vagy fiatalabb játékosokból kell állnia.

– Sokkal másabb hokira kell felkészíteni a játékosokat, mint amit eddig megszoktak. Mindenkinek kell majd egy kis idő, hogy át tudjon állni a junior hokiból a felnőttre. Elsősorban izomtömegben fejlesztettük őket, úgy, hogy közben ne lassuljanak le. Azt gondolom, hogy a mérkőzések közbeni döntéshozatalok azok, amiben még előre kell majd lépniük, de jó úton járunk. Az elmúlt hetekben taktikailag próbáltuk őket egy szintre hozni. Fiatalabbak vagyunk az átlagnál, így akkor lehetünk sikeresek, ha őt fős egységekben játszunk. Nálunk nem lehet az, mint a top csapatoknál, hogy valaki egy emberként átcselezi magát 4-5 ellenfelen. Nekünk együtt kell dolgozni ahhoz, hogy eredményesek legyünk.

A fehérvári fiataloknak nem lesz könnyű dolga, gyorsan fel kell venniük a felnőtt hoki ritmusát
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A sorsolás finoman szólva sem állt a fiatal csapat pártján, hiszen péntektől rögtön egy erdélyi túrával indul a szezon, az első ellenfél pedig a liga címvédője, a Csíkszereda lesz.

– Nehéz lesz. Egyelőre csak saját magunkkal akarunk foglalkozni, majd eljön az az idő is, amikor az ellenféllel is fogunk. Most azt akarjuk elérni, hogy a Titánoknak legyen egy identitása. Ehhez mindegy ki a van a túloldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában