Kézilabda

2021.09.14. 15:50

Most sem vár sétagalopp az Albára

A női K&H kézilabda liga 2. fordulójában a bajnoki címvédő, Bajnokok Ligája résztvevő FTC Rail Cargo Hungária csapatát fogadja szerdán 18 órakor az Alba Fehérvár KC együttese a Köfém Sportcentrumban.

Káldor András

Utasi Linda (14) góljaira a Fradi ellen is szükség lesz Fotó: Kricskovics Antal

Kegyetlenül rosszul indította a szezont az Alba az újonc Vasas SC otthonában. Azon felül, hogy kétgólos vereséget szenvedtek a mutatott játék, a csapat teljesítménye egy tízes skálán is inkább a kettes, mint a hármas felé billent. Bár bíztató játékot láttunk tőlük a felkészülés során ez úgy tűnt szombaton a Fáy utcában, mintha csak álom lenne, és elfelejtettek volna kézilabdázni a fehérvári lányok.

- Egyértelműen nem úgy sikerült a rajt, ahogy szerettük volna – fogalmazott az átlövő Gerhát Kincső csapata honlapján – sőt, hiába aludtam rá két napot, nem tudok rájönni, miért is ment el a meccs? Csapatként maradtunk alul, vesztettük el a találkozót, védekezésben és támadásban sem tudtunk megoldani több dolgot. A Fradi ellen nem mi leszünk az esélyesek, de nem szabad feladnunk, és feltartott kézzel kimenni a pályára. Szeretnénk bizonyítani, elsősorban saját magunknak, hogy ennél sokkal több van bennünk! Ez jó mérkőzés lehet arra, hogy csapatként működjünk együtt.

Utasi Linda (14) góljaira a Fradi ellen is szükség lesz Fotó: Kricskovics Antal

Ehhez az is kell, hogy ne blokkoljon le a gárda, mint azt tette szombaton, és a döntő pillanatokban éretten játsszon. Nem lesz könnyű, annak ellenére, hogy az FTC is alakulóban van, még nem állt össze teljesen, ráadásul két irányítója, Kovacsics Anikó és Szucsányszki Zita egyaránt hiányzik, még az olimpián összeszedett sérülése miatt. Elek Gábor a 25-25-re végződő Dortmund elleni BL mérkőzés után nem véletlenül jegyezte meg:

- Csak az első negyedórában tudtunk a saját sebességünkön játszani. Látszik, hogy még sok munka vár ránk.

Boris Dvorsek az AFKC mestere természetesen hangot adott elégedetlenségének a szombati találkozót követően, bár akkor többször úgy tűnt, hogy ő is tehetetlenül szemlélte csapata játékát.

- Nem könnyű megváltoztatni a csapat karakterét és mentalitását, de meg kell tennünk, ha jól szeretnénk szerepelni. Az edzőmérkőzéseken jól játszottunk, ahogyan azonban elkezdődnek a téttel járó találkozók, mintha elfelejtettünk volna kézilabdázni. Sokat kell dolgoznunk azon, hogy mindez változzon, s hogy minden mérkőzésre úgy fusson ki a csapat, hogy mindent megtesz majd a győzelemért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában