foci

2021.09.02. 23:29

Megjött a bátorság az U21-es csapatba!

Négy Fejér megyei labdarúgóval a keretében megkezdte a selejtezőket a magyar U21-es válogatott a 2023-as román–grúz közös rendezésű korosztályos Európa-bajnokságra.

Németh Krisztián

Kiss Tamás (jobbra) egy félidőt kapott

Fotó: Huszár Gábor/MW

Magyarország–Izrael 1-2 (0-1)

Győr, Alcufer Stadion. Vezette: Moszkalev (orosz).

Magyarország: Hegyi K. – Kusnyír, Varju B., Mocsi, Csóka (Csontos 46.) – Csongvai (Baráth 87.), Csonka – Szán­thó (Tóth-Gábor 63.), Szendrei N., Kerkez (Bukta 63.) – Kiss T. (Skribek 46.). Szövetségi edző: Gera Zoltán.

Izrael: Perec – Zasano (Jaber 70.), Cohen, Blorian, Leidner, Gandelman – Podgoreanu (Buganim 70.), Davida (Layous 46., Shahar 90.), Karzev, Arad – Nahmani (Levi 80.). Szövetségi edző: Alon Hazan.

Gól: Tóth-Gábor (68.), ill. Nachmani (32.), Levi (86.).

A generációváltást követően Gera Zoltán srácainak Izraellel, Németországgal, Lengyelországgal, Lettországgal és San Marinóval alkotott B csoportban kell megállniuk a helyüket.

Fejér megyéből a keretben a Csákvár kapusa, Auerbach Martin mellett a Puskás Akadémiából Komáromi György, és a kölcsönben a holland első osztályban szereplő Kiss Tamás, valamint a Mol Fehérvár játékosa, Szendrei Norbert kapott helyet. Utóbbi viselte a csapatkapitányi karszalagot!

Kiss Tamás (jobbra) egy félidőt kapott
Fotó: Huszár Gábor/MW

Sokáig szinte semmi nem történt a meccsen, hacsak nem az, hogy a vendégek dominálták a játékot.

Aztán két drámai esemény történt. Gólt kaptunk, amibe ketten is belesérültek. A 32. percben Suf Podgoreanu pazar beívelését Stav Nach­mani fejelte a kapuba, 0-1. Mindeközben a kapujából kirobbanó Hegyi Krisztián és a felszabadítani igyekvő Csóka Dániel fejelt össze. A két Angliában pallérozódó magyar közül a fehérvári születésű, egykori Vidi-játékos, a ZTE-ben befutó Csóka Balázs fiát a szünetben le is kellett cserélni. Kiss két félidőt kapott eddig a holland első osztályban a Cambuur kölcsönjátékosaként, ebből nem sok mindent tudott kamatoztatni abban a 45 percben, amit a pályán töltött.

A fordulás előtt egyszer ígéretesen centereztek a mieink, majd a szünet után, egyre aktívabbak lettek, az 52. percben a kapura lövésig is eljutottak: Szendrei Norbert passzát a zalaegerszegi Skribek Alen vágta fölé.

Gera bátor játékot várt az övéitől, és – jobb később, mint soha – meg is kapta. A cserék színt vittek a játékba, és egyenlítő gólt: Skribek beadását Tóth-Gábor István fe­- jelte be, 1-1. A 86. percben egy szöglet után a magyarok gyűrűjében Levi gólt fejelt, 1-2.

A hosszabbításban veszélyesen pattogott a labda a vendégek tizenhatosán belül, de másodszor nem sikerült egyenlíteni.

Jövő kedden San Marinóban lépnek pályára Szendrei Norberték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában