jéghoki

2021.09.07. 21:24

Karintiai derbik az elején

Elkészült az ICEHL jégkorongbajnokság pontos sorsolása, a Hydro Fehérvár AV19 hazai jégen kezdi és fejezi is be az alapszakaszt.

Beke Zsombor

Fotó: pixabay.com

Az osztrák központú jégkorongliga első 12 fordulójában a Volán hétszer játszik hazai pályán. Ez mindenképpen előny Hári Jánosék számára, hiszen a sikeres szezonkezdet alapvetően befolyásolhatja az alapszakaszt, így a legendás fehérvári publikum támogatása mellett lehet szorgosan gyűjtögetni a pontokat. A Hydro Fehérvár AV19 szeptember 17-én 19.15-kor kezd hazai jégen a Villach ellen, a sorsolás érdekessége, hogy a karintiai gárdával a negyedik körben ismét találkozik a Volán, méghozzá a Raktár utcában. Ami a hazai találkozókat illeti, a kezdési időpontok nem változtak az előző évekhez képest, így hétköznap elsősorban 19.15-kor kezdődnek majd a derbik, míg hétvégente az esetek többségében 17.30-kor dobják majd be a pakkot az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban. Egyébként a bajnokság első fordulóiban a pénteken, szombaton és vasárnap rendezhetnek mérkőzéseket, majd október 13-tól már egyéb napokon is.

Az általában telt házas, remek hangulatú karácsonyi (december 26.) derbit nem hazai pályán játssza majd Kevin Constantine csapata, akkor a HC Orli Znojmo vendége lesz a fehérvári együttes. 2022 első mérkőzésére viszonylag sokat kell majd várni a fehérvári híveknek, ugyanis znojmói és grazi kitérőt követően az év első hazai mérkőzésére január 6-án, 19.15-kor kerül majd sor. Az alapszakaszt azonban Székesfehérváron zárja a Volán, február 27-én a Dornbirn érkezik majd.

A 14 csapatos pontvadászat alapszakasza 52 mérkőzésből áll majd, ami két teljes oda-visszavágós kört jelent. Ezt követően az elmúlt évektől eltérően nem lesz középszakasz, a 11–14. helyezettek számára véget ér majd a szezon, az első hat egyenes ágon jut a rájátszásba, míg 7. és a 10. hely közötti csapatok két győzelemig tartó playoff-kvalifikációt vívnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában