jégkorong

2021.09.14. 21:14

Győzelem idegenben is – Az Érsekújvárt saját csarnokában is legyőzte a Fehérvár

A Hydro Fehérvár AV19 utolsó felkészülési mérkőzésén lépett jégre az Érsekújvár otthonában. A Volán veretlen maradt a felkészülési időszakban.

Beke Zsombor

Anze Kuralt (92) szerezte a negyedik fehérvári találatot az Érsekújvár elleni felkészülési mérkőzésen

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

HC Nové Zámky–Hydro Fehérvár AV19 2-4 (0-1, 1-2, 1-1)

Vezette: Bachúrik Josef, Konc Juraj

Érsekújvár: Lackovic – Holenda, Hatala, Misiak, Fetkovic, Stevuliak, – Bull, Ligas, Farley, Jackson, Klempa –Knizka, Seliga, Hrabcak, Siska, Varga – Mészáros, Barto, Ondrusek, Ferenyi, Tóth. Vezetőedző: Majoross Gergely.

AV19: Tirronen – Atkinson, Nilsson, Magosi, Hri, Kuralt – Horváth M., Campbell, Erdély, Bartalis, Petan, – Fournier, Szabó D., Shaw, Jacobs, Terbócs – Szabó B., Rétfalvi, Sarauer, Mihály. Vezetőedző: Kevin Constantine.

Kiállítások: 12, ill. 20 perc.

A múlt héten már találkozott egymással a két csapat. Akkor az Érsekújvár szerezte meg a vezetést, később a Fehérvár a rendes játékidőben Bartalis révén egyenlíteni tudott, majd a hosszabbításban Fournier szerezte meg a mindent eldöntő találatot. Az utolsó tesztmérkőzést felhasználva a múlt heti összeállításhoz képest alaposan belenyúlt Kevin Constantine a sorokba, továbbá a gárdába visszatért a kézsérüléséből felépülő Andrew Sarauer is, a kapuban a finn Tirronen állt.

Anze Kuralt (92) szerezte a negyedik fehérvári találatot az Érsekújvár elleni felkészülési mérkőzésen
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A találkozót jobban kezdték a hazaiak, az Érsekújvár jóval frissebbnek tűnt. Nyomott a Nové Zámky, a Volán helyzetét az sem könnyítette meg, hogy sok kiállítást szedtek össze Magosiék. A védelem azonban állta a sarat, Majoross Gergely együttese hiába támadhatott egyszer öt a három ellen, gólt nem sikerült szerezniük a hazaiaknak. A harmad derekán kiszabadult a szorításból a Fehérvár, ekkor már a jól záró vendégek ellen nem jutott nagy helyzetig az Érsekújvár. A harmad utolsó perceiben pedig megszületett a találkozó első gólja. Emberhátrányban indult meg a Volán három az egy ellen, Atkinson vitte be a pakkot a harmadban, majd a támadás végén Alex Petan volt eredményes 0-1.

Amilyen jól fejeződött be az első játékrész, olyan jól folytatódott a második. Mindössze két percet kellett várni az újabb fehérvári találatra, Shaw passzát Terbócs fonákkal emelte a léc alá, 0-2. Nem sokáig tarthatott azonban a vendégek öröme, ugyanis Shaw ütközését szabálytalannak látták a játékvezetők, 5+20 perces büntetést kapott a Volán játékosa. Nemsokára Andrew Sarauer is kiülhetett mellé a büntetőpadra, ezt a kettős fórt pedig már gólra váltották a hazaiak, Bobby Jackson talált be Tirronen kapujába, 1-2. A kiegészülés után a mérkőzésen először hosszú percekig öt az öt ellen folyt a játék, majd ismét villant a Fehérvár. Hári tálalt középen Horváth Milán elé, aki ismét kettőre növelte a két csapat közötti különbséget 1-3. A feszült, olykor ökölpárbajjal fűszerezett középső harmad után kétgólos előnnyel várhatta Kevin Constantine együttese a folytatást.

A záró játékrész hazai góllal kezdődött, ismét Bobby Jackson volt eredményes ember­előnyből, 2-3. Ez nem sokáig maradt egygólos, ugyanis az éppen lejáró fórt követően Kuralt értékesített egy palánkról visszapattanó korongot, 2-4. A folytatásban megvolt a Fehérvár esélye arra, hogy lezárja a mérkőzést, de a Kuralt buktatásáért megítélt büntetőt Hári kihagyta. A feszültségtől sem mentes mérkőzésen az utolsó húsz percre már lenyugodtak a kedélyek, a Hydro Fehérvár AV19 pedig megnyerte az ötödik és egyben utolsó felkészülési találkozóját is.

Az ICEHL-t pénteken hazai jégen kezdik Háriék, az ellenfél a Villach lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában