Frissen Fejérből

2021.09.14. 18:00

Fogathajtás: a hétvégén megyei bajnokot avatnak Cecén

A megyei kettesfogathajtó-bajnokság hetedik, szabadhídvégi fordulója elmaradt, a szezon záró versenyét – a bajnokavatással egybekötve – szeptember 18-án, Cecén rendezik meg.

V. Varga József

A tabellát az abai illetőségű, sárkeresztúri színekben versenyző Domján Eszter vezeti

Fotó: FMH-archív/ V. Varga József

A viadalt a Cecei Lovas Egyesület jegyzi, a versenyigazgató tisztét Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője tölti be, a versenybíróság elnökeként Kollár Károly ténykedik majd. A pontszerző akadályhajtás első fordulója a kiírás szerint 10 órakor veszi kezdetét, míg a második 12 órakor, a látványos vadászhajtás pedig 15.30 órakor. A szervezők az ünnepélyes eredményhirdetést és a bajnoki díjkiosztót 17 órai kezdéssel tervezik. A megmérettetésre kedd kora délutánig 6 megye (Bács-Kiskun, Fejér, Pest, Tolna, Veszprém és Zala) 32 hajtója nevezett.

– A dobogóért, a megyei bajnoki címért nagy verseny várható szombaton – mondta el lapunknak Csuti Péter, a Fejér Megyei Lovassport Szövetség fogathajtó szakágának titkára. – Az összetett pontversenyben jelenleg az első és a harmadik helyezett között csupán 5 pont a különbség, és a további helyezésekért is éles küzdelem várható.

A tabellát az abai illetőségű, sárkeresztúri színekben versenyző Domján Eszter vezeti
Fotó: FMH-archív/ V. Varga József

A záró forduló előtt a megyei bajnokság élmezőnye így fest a hajtók legrosszabb eredményének kivételével: 1. Domján Eszter (Vihar LE, Sárkeresztúr, 81 pont), 2. Taligás Menyhért (Sárbogárdi LE, 78 pont), 3. Semjén Attila (Mezőszilasi LSE, 76 pont), 4. id. Semjén Attila (Mezőszilas, 75 pont), 5. Vadócz Zsolt (Kálozi LE, 58 pont), 6. ifj. Hufnágel József (Sárkeresztúr, 52 pont).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában