arak

2021.09.28. 13:13

Ezúttal a ligadöntőben remekeltek az atléták

Az ARAK korosztályos versenyzői hat éremmel zárták a fővárosi megmérettetést.

Beke Zsombor

Fotó: ARAK

A budapesti ligadöntőbe az országos bajnokságokon és a ligafordulókban szerzett pontokkal lehetett kvalifikálni, az eseményen számonként az ország legjobb nyolc atlétája vett részt. A fehérvári versenyzők ismét kitettek magukért. Az U18-asok mezőnyében Varga Tamás tanítványa, Blaumann Marcell két távon sem talált legyőzőre: 110 gáton ellenszélben 14.25-el ért fel a dobogó legfelső fokára, míg 200-on 22.26-al bizonyult a legjobbnak a válogatott sprinter. Utóbbi számban a szintén ARAK-os Mészáros Balázs negyedik helyen ért célba. Aranyérmet ünnepelhetett Szabó Gréta is, aki távolugrásban 5,48 métert ért el, míg klubtársa, Grabecz Hanna 5,21 méteres egyéni csúccsal a hatodik lett.

Blaumann Marcell (középen szürkében) és edzője, Varga Tamás (elöl) Fotó: ARAK

Az U20-asok mezőnyében Gimesi Kata dupla dobogóval zárta a ligadöntőt, először a 100 méteres síkfutás döntőjében idei legjobbjával végzett másodikként, majd távolugrásban bronzéremmel zárt. A fiúk között Csornai János 100 méteren bronzérmet szerzett, Kovács Bence hatodikként ért a célba. A hosszabb, 200 méteres távon Csornainak nem sok kellett volna az újabb dobogós helyezéshez, negyedikként zárt, míg Kovács a hatodikként. A lányok hármasugró mezőnyében két ARAK-os volt érdekelt, Antal Hanga egyéni csúccsal (11.21 m) egy centivel maradt el a harmadiktól, míg Grabecz Hanna az ötödik lett. Mészáros Luca 100 méteren az ellenszél ellenére is 12.60-at futott, amivel negyedik helyen futott be a célba. A fiatal atléta másnap 200 méteren már nem tudott indulni, mivel belázasodott. Azonban így sem maradt a szám fehérvári versenyző nélkül, Szabó Gréta a hatodik, Ritter Lola a hetedik helyen ért célba. Lakatos András 110 méter gátfutásban ötödik lett, míg távolugrásban a hatodik pozícióban zárt, klubtársa, Bolla Gergő nyolcadik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában