Kajak-kenu vb

2021.09.19. 18:04

Dunaújvárosi érem Dániából

A DKSE-t három versenyző képviselte a koppenhágai kajak-kanu világbajnokságon. Közülük Hajdu Jonatán Fekete Ádám oldalán ezüstérmet nyert C-2 500 méteren.

Beke Zsombor

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

A dunaújvárosi klub három versenyzője is rajthoz állt Dániában. C-2 1000 méteren Slihoczki Ádám Kocsis Ádámmal bejutott a szombati döntőbe, ahol a hetedik helyen zártak. C-1 500 méteren Kiss Balázs képviselte a Fejér megyei színeket, a kenus kevéssel maradt le a döntőről. Hajdu Jonatán és Fekete Ádám duója C-2 500 méteren a pénteki előfutamukban a második helyen ért célba, ezzel pedig egyenes ágon kvalifikálták magukat a vasárnapi fináléba. A hét utolsó napján újabb fantasztikus teljesítményt raktak le az asztalra, és a döntőben a második helyen értek célba.

– Elégedettek vagyunk, nem rontottunk, nem is javítottunk az előző vb-hez képest. A hátszélben arra számítottunk, hogy gyorsabb lesz a pálya, de végül nem így alakult – mondta Hajdu az MTI-nek.

– Kevésen múlott, hogy meglegyen a győzelem is, nem gondoltam, hogy valaha ezt mondom, de kellett volna még ötven méter. Sok alázatos munkára lesz szükségünk, hogy ebben az új olimpiai számban Párizsban legyen keresnivalónk – nyilatkozta a dunaújvárosi kenus hajóstársa, Fekete Ádám. A magyar küldöttség három arany-, hét ezüst-, és négy bronzéremmel zárta a koppenhágai kajak-kenu világbajnokságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában