hat versenyző

2021.09.07. 20:32

Dobogón a VVSC sup-versenyzője

Dobogón végzett a Velencei-tavi Vízi Sport Club (VVSC) versenyzője a hétvégi Budapest Crossig SUP versenyen. A Duna 15 kilométerén küzdötték át magukat a sportolók, a díjátadó ceremóniájának háttere pedig a Parlament volt.

S. Töttő Rita

Tubel Blanka harmadikként csorgott le a Dunán

Fotó: VVSC

Az elmúlt szombaton rendezték a Budapest Crossig SUP versenyt magyar, orosz és ukrán versenyzők részvételével. A sportág népszerűségét mutatja, hogy ez volt az első magyar pénzdíjas verseny, amely megnövelte a színvonalat és az indulók számát. A mintegy 15 kilométeres dunai táv a Római parttól a lágymányosi Kopaszi-gátig tartott, melyen mintegy 150 fő evezett végig supjával. A küzdelmes, igen hullámos versenyen a Velencei-tavi Vízi Sport Club (VVSC) hat versenyzője indult – tudtuk meg Fidel Lászlótól, az egyesület elnökétől.

Tubel Blanka harmadikként csorgott le a Dunán
Fotó: VVSC

– A női mezőnyben Tubel Blanka harmadik helyezést ért el, de a többi versenyzőnk is teljesítette a távot – árulta el az elnök, s hozzátette: a versenyzőket a célba érés után egy személyszállító hajóval vitték vissza a kiindulási pontra. Az eredményhirdetésre, mint kiderült, különleges körülmények között került sor: a díjátadás idejére ugyanis a hajó megállt a Parlament épülete előtt, felemelő hátteret adva a ceremóniához. – Büszke vagyok a sportolóinkra és örülök, hogy a VVSC egyre eredményesebben képviselteti magát a jelentős megmérettetéseken is – hangsúlyozta Fidel László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában