Kosárlabda

2021.09.24. 20:10

Az Alba szombaton a címvédő Falcót fogadja

A szerdai, remek kezdés után szombaton ismét nagy ütközet vár az albásokra, 19 órakor a Falco kosarasai látogatnak Fehérvárra.

Horog László

Szkesfehrvr 20210823 Kosrlabda 2021 NBI NB1 frfiak Alba Fehrvr edzs Fot Tumbsz Hdi Nemzeti Sport Vojvoda Dvid

Fotó: Thumbász Héhi / MW

A koronázóvárosiakhoz hasonlóan mindig dobogóra igyekvő Atomerőmű SE ellen, idegenben nyitotta a bajnokságot a Fehérvár, rendkívül izgalmas, a végletekig kiélezett találkozón, hosszabbításban verték a tolnaiakat, 106-104-re. Vojvodáék korábban lerendezhették volna a derbit, többször is elléptek tíznél nagyobb különbséggel, de az ASE mindig visszajött a meccsbe, sőt, a vezetést is sikerült átvenniük. A rendes játékidő 93-93-as döntetlenje után következett a ráadás, amit a higgadtabb fehérváriak nyertek. Mondjuk izgalom akadt a dudaszó előtt is, a négy évvel ezelőtt a kék-fehérekhez szerződő, majd egyéves kitérő után Paksra visszatérő irányító, Kovács Ákos a zárás előtt, a sarokból eleresztett triplája leperdült a gyűrűről.

A fehérváriak kispadját a nyáron elfoglaló szlovén tréner, Dejan Mihevc érthetően elégedett az első meccs eredményével, a siker jót tett a lelkeknek a bajnok Falco látogatása előtt.

– Nagyon készültünk a nyitányra, szerettük volna győzelemmel indítani a bajnokságot. Tipikus első tétmeccs volt a szezonban, amelyen mindkét fél nagyon akarta a győzelmet – mondja Dejan Mihevc. – Kemény összecsapás volt, ilyen startban gondolkodtunk, soha rosszabb kezdést. A fiúk nagyszerű munkát végeztek, Vojvoda különösen jó teljesítményt nyújtott, Stark sérülése miatt ezúttal irányítóként is sok feladat hárult rá. Az edzőmeccseken nem ilyen szerkezetben gyakoroltunk, Voja ezúttal remekül megoldotta. De az összes játékosomat dicséret illeti. A győzelem jó alapot jelent a szombathelyiek elleni találkozóra, tudjuk, hogy az utóbbi évek legjobb magyar csapata látogat hozzánk. Jó meccset várok, remek hangulatot, sok nézőt, valamint természetesen a mi győzelmünket.

Fotó: Thumbász Héhi / MW

Nagy csatát prognosztizál az edzőmeccseken kimondottan jó teljesítményt nyújtó, irányítóként és hátvédként is bátran bevethető Balsay Ádám is. Csereként lépett pályára a hétközi találkozón, jól szállt be a meccsbe, reméli, a szombati rangadón is megfelelő mennyiségű időt tölt a parketten.

– Nagy csatát vívtunk a paksiakkal, azzal tudtunk nyerni, hogy összeállt a védekezésünk, valamint a végjátékban jobb döntéseket hoztunk. Nyerni szeretnénk a vasiak ellen is, ám tisztában vagyunk azzal, rendkívül nehéz dolgunk lesz.

Az ASE elleni derbi kulcsfigurája Vojvoda Dávid volt, aki 30 pontot jegyzett, négy triplát is a hálóba helyezett. Döntő érdemei voltak a sikerben, az amerikai irányító, Jonathan Stark sérülése miatt több szerepkörben is helyt kellett állnia. Nagyszerűen megoldotta.

– Fontos volt a jó kezdés, hatalmas küzdelemben sikerült egy jó csapatot legyőznünk. Korábban is lerendezhettük volna a meccset, de nem koncentráltunk eléggé, a Paks mindig visszajött a meccsbe. Persze, a lényeg a győzelem, szombaton még nehezebb dolgunk lesz a bajnok ellen, de bízom a sikerünkben. Összeálltunk a szezon kezdetére, egységesek vagyunk.

A nyugatiak szintén győzelemmel kezdték az idényt, a Pécset verték könnyedén, 99-77-re. A meccs egyetlen kérdése volt, a sárga-feketék elérik a száz pontot, vagy sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában