Ketten kijutottak az Eb-re

2021.09.30. 21:40

Az Alba Regia SC karatékái Debrecenben léptek tatamira

A Hajdúság fővárosában bonyolították le a Debrecen-kupa országos karateversenyt, amelyen a teljes hazai utánpótlás- és felnőttmezőny képviseltette magát. Tatamira léptek az Alba Regia SC sportolói is.

Horog László

Kardos Kovács Mónika, Fehérvári Ádám és Dvéri Maja

Fotó: ARSC

A pandémia, a sportversenyeket is érintő zárlatok miatt a 2020-as és 2021-es évben alig rendeztek versenyeket. A hétvégén a cívisvárosban került sor nagyszabású eseményre, a viadal egyben válogató volt a U16-os, U18-as, U21-es korosztály számára. A versenyen küzdelemben és formagyakorlatban (kata), valamint csapat kata versenyszámokban mérkőztek meg a résztvevők, összesen 350-en mutathatták meg felkészültségüket. Az Alba Regia SC egyéni kata, valamint csapat kata versenyszámban indított versenyzőket. A koronázóvárosiak utóbbi kategóriában való indulását megkönnyítette, hogy többéves kihagyás után ismét edzésbe állt a korábbi felnőtt Európa-bajnok Kardos Kovács Mónika. A csapatban szerephez jutott Dvéri Maja és Fehérvári Ádám is, akik nem titkoltan abban bíztak, egyéniben az U20-as korosztályban az ősszel rendezendő Eb-re indulási jogot szereznek.

– Sajnos a csapatversenyre kevés csapat nevezett, de ez nem rontja versenyzőink érdemeit, akik megnyerték a küzdelmeket – értékelt Kovács Ferenc, az Alba Regia SC vezetőedzője. – A férfiaknál és a nőknél az egyéni kata versenyszámban a felnőtt korcsoport mellett a rendezők az U20-as korcsoport részére külön eredményt hirdettek. A felnőtt női katában Kardos Kovács Mónika első helyezést ért el.

Kardos Kovács Mónika, Fehérvári Ádám és Dvéri Maja
Fotó: ARSC

A junior Európa-bajnok Dvéri Maja 5. helyezést ért el a 4. helyezettel azonos pontszámmal. A junior Eb-bronz­érmes Fehérvári Ádám a felnőtt férfi kata mezőnyben bronzérmes lett. Az U20-as mezőnyben Dvéri Maja és Fehérvári Ádám is aranyérmes, ezzel mindketten kvalifikálták magukat a novemberi Európa-bajnokságra, amelyet Nagyváradon rendeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában