jéghoki

2021.09.16. 19:18

A fejlődés útján előre – Kornakker a rájátszásba jutna a Hydro Fehérvár AV19-cel

A Hydro Fehérvár AV19 kapusa, Kornakker Dániel évről évre egyre jobb formában védi a Volán kapuját, ebből idén sem szeretne lejjebb adni és egyenes ágon jutna a rájátszásba az ICEHL-ben.

Beke Zsombor

GEPA-20210319-801-803-

Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

Az osztrák központú liga tavalyi alapszakaszában ki ne emlékezne, kiválóan teljesített a Hydro Fehérvár AV19. A harmadik helyen jutott a felsőházi középszakaszba, valamint így egyenes ágon a rájátszásba. Az idény végére azonban elfogyott a gárda lendülete, és a playoff első körében a Bécs 4-0-val söpörte ki az akkor még Antti Karhula irányította együttest. Kornakker Dániel teljesítményére azonban nem lehetett panasza a szakmának, hiszen 91% fölött zárta az előző kiírást úgy, hogy majdnem a mérkőzések felén ő védte a Volán kapuját.

– Összességében egyénileg jól sikerült a tavalyi szezonom – mondta a Hydro Fehérvár AV19 fiatal kapusa. – A csapat szempontjából viszont keserű szájízzel tekintek vissza, főleg, hogy mérkőzést sem tudtunk nyerni a rájátszásban a Bécs ellen. El kell ismerni, hogy jobban játszottak, voltak szorosabb találkozók és jobb periódusaink is a párharcban, de nyernünk nem sikerült.

A nyáron több változáson is átesett a keret, az új edző, Kevin Constantine mellett több új játékos is került a csapathoz. Bár a felkészülés alatt a Ljubljanán kívül nem játszott a Volán mérkőzést ligariválissal, a gárda hibátlan mérleggel zárta az elmúlt heteket.

– Az új edző érkezésével változott a felkészülésünk, sokkal nagyobb hangsúlyt fektetünk a taktikai elemek beépítésére. Ehhez azonban idő kell, a taktikát nem lehet egy-két hét alatt tökélesre gyakorolni, valamint a jégen az ellenfelekhez is alkalmazkodva kell megvalósítani a taktikai elemeket. Az első hónapokban még biztos lesz min javítani ezzel kapcsolatban.

Kornakker Dániel az idei ICEHL-évadban is nagy védésekkel segítené a Volánt Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

Kornakker új posztriválist is kapott a nyáron, a szlovák Jaroslav Janus helyét a finn Rasmus Tirronen vette át. A szurkolók mindenesetre bizakodhatnak, hiszen minkét portás jól tette a dolgát az elmúlt hetekben, sőt a magyar hálóőr a Gyergyó ellen kapott gól nélkül zárt.

– A kapustársamban nagyon pozitív személyiséget ismerhetnek majd meg az emberek. Barátságos és kedves, nyitott felfogású, többet is beszél, mint a finnek általában szoktak. Jól kijövünk, valamint biztos vagyok abban, hogy kapusként is megállja a helyét a ligában. Személy szerint jól sikerült a nyári felkészülésem, Bartalis Istivel dolgoztam együtt a nyár túlnyomó részében, továbbá Horváth Dániel erőnléti edző is folyamatosan segítette a felkészülésemet. Jól ment a védés, a Gyergyó ellen kijött a lépés, azt tudjuk, hogy a jégkorongban ritkán fordul elő a nulla kapott gólos mérkőzés, ez mindig ajándék. De fontos leszögezni, hogy a mérvadó mérkőzések, ahol igazán teljesítenünk kell, azok most következnek majd.

Az ICEHL küzdelmei hétvégén kezdődnek, a Fehérvár hazai pályán rajtol, pénteken a Villach, szombaton a ligaújonc olasz csapat, a HC Pustertal Wölfe lesz az ellenfél.

– Két kemény, szoros mérkőzésre számítok. Azt várom, hogy teljesítsük azt, amit az edző elvár tőlünk. A győzelem a célunk a hétvégén. Ami a bajnokságot illeti, egyénileg az utóbbi években megszokott fejlődést szeretném folytatni. Minél több jégidőt szeretnék kiharcolni magamnak, amikor pedig védek, minél jobb teljesítményt szeretnék majd nyújtani. Bizakodó vagyok az ügyben, hogy csapatszinten elérhetjük a rájátszást egyenes ágon.

A pénteki, Villach elleni találkozó 19.15-kor kezdődik majd az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában