jégkorong Erste Liga

2021.09.27. 16:14

A Fehérvári Titánok a Debrecent fogadja, a Dunaújvárosi Acélbikák a Ferencváros vendégeként lép jégre

Először hazai pályán a Titánok együttese, míg a DAB Budapestre, az FTC-hez látogat.

Beke Zsombor

Fotó: pixabay.com

Mindkét Fejér megyei együttes a tabella végén, nulla ponttal áll. Nincs sokkal jobb helyzetben a fehérváriak keddi ellenfele, a Magyar Kupa-győztes Debrecen sem, hiszen a kelet-magyarországi gárda mindössze egy egységet gyűjtött idáig, igaz, csak két mérkőzést játszott. A Titánok megfiatalított csapata nem kezdte jól a bajnokságot, ugyanakkor a sorsolás sem volt épp kegyes Anatoli Bogdanov tanítványaihoz. A bajnokság eleji erdélyi túrán nagy pofonokat kapott a Fehérvár, majd legutóbb, a Győr ellen (1-2) már szoros mérkőzés kerekedett, de az első pontszerzés még várat magára.

– Az első harmadot lassan kezdtük, de inkább azt mondanám, hogy túlságosan koncentráltunk arra, hogy minden jól menjen – értékelt a vasárnapi, győri találkozó után Bogdanov a fehérváriak honlapjának. – Pár csere után megérkeztünk a meccsbe, de sajnos nagyon frusztráló ez a vereség, mivel megint gyermeteg hibákon ment el a találkozó. A csapat megmutatta, hogy jó úton halad egy nagyon nehéz erdélyi túra után. Úgy érzem, egyre közelebb vagyunk a szezon első győzelméhez. Sokat kell még tanulnunk, a mai teljesítményünk rendben volt.

Ami a Dunaújvárost illeti, Leo Gudas tanítványai is nagy verésekbe szaladtak bele Erdélyben, de a határon belüli folytatásban sem volt eddig köszönet, ugyanis a Győr (1-5) és a DVTK Jegesmedvék (1-3) ellen sem sikerült még a pontszerzés. Kedden sem lesz könnyű dolga az Acélbikáknak, hiszen a jó erőkből álló Ferencváros három mérkőzés után két győzelemmel áll, Fodor Szabolcsék mindössze a listavezető MAC-tól kaptak hosszabbítás után. Mindkét megyei együttes nehéz helyzetből várja a keddi játéknapot, és bár mindegyiküknek jól jönne már az első pontszerzés, erre nagyobb esélye a hazai pályán első ízben jégre lépő Titánoknak van. A DEAC elleni mérkőzés 18.40-kor kezdődik az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, míg a Dunaújváros 18.30-kor kezd a Tüskecsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában