16 játékos nem utazhatott el

2021.09.17. 18:17

A csapatorvos dirigál a Vidinél

Erősen tartalékos kerettel vette az irányt Sopron felé a Mol Fehérvár FC labdarúgócsapata. A sok sérült és pozitív koronavírus-tesztet produkáló játékos miatt alaposan törheti a fejét Szabics Imre, kit is küldjön pályára a Mol Magyar Kupa soros fordulójában.

Ferencz Balázs

Fiola Attila (balra), valamint Dárdai Pál (23) és Nikolics Nemanja (17) biztos pont lehet

Fotó: Csapó Balázs / Kisalföld

Csütörtökön öt fiatal, utánpótláskorú labdarúgó, Gulyás András, Tóth Attila, Tóth Bence, Farkas Máté és Menyhárt Zsombor kaptak profi szerződést a Mol Fehérvár FC-től, s könnyen lehet, hogy a 18 órakor kezdődő Magyar Kupa-derbin be is veti őket a Vidi szakvezetője. Ugyanis nem kevesebb, mint 16 játékos hiányzik már a fehérváriak alapcsapatából.

A Rockov – Muszliu, Stopira, Hangya – Pinto – Bamgboye, Petrjak, Hodzic, Zsóri – Zivzivadze, Kodro (cserék: Dinnyés, Nyári) alkotta, játékerőt tekintve nem épp gyenge maródi-gárdához újabb játékosok csatlakoztak pénteken. Kiderült, hogy Alef és Kovácsik Ádám is pozitív koronavírus-tesztet produkált, Kovács István kisujjában pedig hajszáltörést fedeztek fel. Ráadásul a Magyar Kupa előző kiírásának döntőjében kiállított Rus Adrián sem léphet pályára eltiltás miatt. Mindemellett eltörpülő tény, hogy egy stábtag vírustesztje is pozitív...

Vagyis nem túlzás: az NB III-as SC Sopron elleni Vidi-kezdőt a csapatorvos, Kovács Tibor állíthatná össze.

- Nehéz helyzetben vagyunk, hogy ennyi a hiányzónk – fogalmazott a klub honlapján Szendrei Norbert, a Vidi középpályása. – A Mezőkövesd ellen a második félidőben kifejezetten jól játszottunk a nehézségek ellenére is. Azzal az akarattal valamilyen szinten lehet helyettesíteni a hiányzókat. Ugyan többeknek előre kell lépniük ebben a szituációban, de úgy érzem, összeáll a csapat. A saját játékunkat szeretnénk játszani, dominálni akarunk, nyerni megyünk Sopronba!

Fiola Attila (balra), valamint Dárdai Pál (23) és Nikolics Nemanja (17) biztos pont lehet
Fotó: Csapó Balázs / Kisalföld

Sopronban utoljára 15 évvel ezelőtt lépett pályára a piros-kék egylet az élvonalban, akkor 2-1-re kikapott a Vidi. A 2020-21-es idényben a fehérváriak második csapata 31-re nyert a Hűség városában az NB III-ban. Ebből most profitálhat igazán a Fehérvár, hiszen elképzelhető, hogy több, a második csapatban futballozó játékos is szerepet kap. A fehérvári klub a Vidi II labdarúgóit is „letesztelte”, mindemellett szigorú megelőzési protokollt alkalmaznak a Sóstón, nincs például öltözőhasználat sem.

Az SC Sopronnak más problémáik voltak az előző hetekben. Gyengén kezdték az NB III Nyugati csoportját, majd edzőt váltottak. A sportigazgató, a Videoton történetének legtöbb NB I-es meccsel rendelkező játékosa, Végh Tibor elfogadta Németh Norbert lemondását, s immár Mátyus János dirigálja a piros-fehéreket. Legutóbb le is győzték a Nagykanizsát, 4-1-re.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában