évadnyitó

2021.08.18. 17:40

Új idényre készül a megyei foci

Az MLSZ Fejér Megyei Igazgatósága megtartotta a 2021/2022-es idény megkezdése előtt évadnyitó értekezletét.

Káldor András

Az öregfiúk bajnoksága csak szeptember első hétvégéjén indul

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Első napirendi pontként küldöttnek választották a Magyar Labdarúgó-szövetség közgyűlésére Bencsik Istvánt a Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség társadalmi elnökét, valamint Bíró Zsolt alelnököt.

Schneider Béla megyei igazgató beszámolójából megtudhattuk, hogy 263 csapat vesz részt a megyei labdarúgásban, szemben a tavalyi szezonnal, amikor 221 együttes indult, az összes korosztályt figyelembe véve. Beszámolót hallhattunk az MLSZ Sportigazgatóságának felépítéséről, az igazgatóság kifejezetten a szorosan vett szakmáról szól, magában foglalja a futsalt, és női futballt, az edzőképzést, és a sporttudományokat is.

Az öregfiúk bajnoksága csak szeptember első hétvégéjén indul
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Továbbra is sarkalatos pontja a szövetség filozófiájának a Bozsik-program, valamint az ezzel kapcsolatos egyesületi feladatok lebonyolítása. Az infrastruktúra szabályzat előírja, hogy minden pályának kötelező a defiblirátor, és egyesületi igény esetén kezelési tanfolyamot szervez az Igazgatóság. Versenybizottság csak jóváhagyott, és kellően megindokolt mérkőzés módosításkat támogatja, utalva itt arra, amikor ad hoc jelleggel mondják le, illetve változtatják meg a mérkőzések időpontjait.

Schneider Béla kitért a pirotechnikai eszközök használatára, amelyet komoly szankciókkal illetnek. Ugyanis, ha a mérkőzésen a sportszervezet szurkolója, szurkolói részéről pirotechnikai eszköz(ök) használatára kerül sor, úgy a sportszervezet büntetése amatőr bajnokságban résztvevő sportszervezet esetén 200000 Ft-tól 2000000 Ft-ig terjedhet.

A mérkőzéseket a hatályos jogszabályok szerint továbbra is érvényes védettségi igazolvánnyal és személyazonosító igazolvánnyal lehet csak nézőként látogatni. Kizárólag QR-kóddal ellátott plasztikkártyát, vagy annak telefonra letöltött alkalmazását, illetve az uniós Covid-igazolás digitális, vagy papíralapú változatát fogadhatják el a rendezők. A 18 éven aluli szurkolók védettségi igazolvánnyal rendelkező kísérővel, vagy saját védettségi kártyájukkal látogathatják a mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában