Rutinja garancia

2021.08.31. 12:58

Tapasztalt edző áll a Mávos lányok élén

A MÁV Előre-Bericap női röplabda csapatának vezetőedzője a kiváló játékosként megismert Jurij Melnyicsuk, aki a Medikémia Szeged csapatával magyar bajnok volt 1995/96-ban, majd edzőként is letett az asztalra több igen figyelemre méltó eredményt.

Káldor András

Jurij Melnyicsuk játékosként letette a névjegyét Magyarországon, most edzőként is megtenné

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A szakember ukrán kupát nyert, és háromszor lett ugyanitt ezüstérmes csapatával az Extraligában. A Szibéria Kupában szintén a második helyen zárt, valamint Oroszországban NB I-es bajnok lett. Az ukrán válogatottnál másodedzőként tevékenykedett, illetve az ukrán junior válogatottat irányította. Először edzősködik azonban Magyarországon.

Jurij Melnyicsuk játékosként letette a névjegyét Magyarországon, most edzőként is megtenné
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

- Tavaly Ukrajnában dolgoztam, ahol második helyen végeztem a csapatommal. Húsz éve lakom Magyarországon, Szegeden. Ott játszottam hosszú ideig, aztán itt maradtam, és a családom is itt él. Kaptam egy megkeresést Székesfehérvárról, Gelencsér Balázstól és Koch Róberttől, akikkel remek kapcsolatom van. Ezen kívül még Nagy Pétertől – aki Szegeden volt vezetőedző – tudtam meg, hogy lenne egy ilyen lehetőség. Majd Gelencsér Balázzsal leültünk, volt egy hosszabb beszélgetésünk, de igazság szerint nem sok kérdésem volt, mert nagyon szerettem volna visszajönni Magyarországra. Egy kicsit fárasztó, és nehéz volt a sok utazás Ukrajnába, illetve vissza, a családom messze volt, úgyhogy kapóra is jött a MÁV Előre érdeklődése. Hosszú éveken keresztül távol voltam a családtól, azokhoz képest, ahol dolgoztam korábban – például Novgorod – a Székesfehérvár-Szeged távolság elenyésző. Mindenképpen vissza szerettem volna jönni Magyarországra dolgozni és a magyar röplabda családhoz csatlakozni. Sikeres játékos voltam és szeretnék sikeres edző lenni itt. Fiatal a fehérvári csapat, sok lehetőséget látok bennük. Egyelőre nem nagyon ismerem még őket, de látom azt, hogy igyekvő a társaság és szépen dolgoznak a lányok, akik között azért vannak rutinosak is. Attól függetlenül, hogy sok a fiatal és ebben a szezonban nagy lépést kell megtennünk előre. Egy teljesen profi csapatot kell felépíteni belőlük, nem ijedek meg a munkától, és bízom abban, hogy együtt sikereket fogunk elérni. Tisztában vagyok azzal, hogy majdnem sikerült elérni az előző idényben az Extraligát az együttesnek. Remélem azt, hogy ezzel a kihívással megbirkózom, illetve megbirkózik a csapat. Más kérdés, hogy most még a szezon egy új kihívást jelent számomra, a magyar NB I-es mezőnyt még meg kell ismernem, de szerintem néhány mérkőzést követően sokkal tisztább képem lesz majd – mondta a szakember, akinek munkáját Szőke Zoltán a csapat korábbi játékosa segíti másodedzőként.

A MÁV Előre-Bericap női csapatának kerete a 2021-2022-es idényre:

Sólyom Emese feladó, Sántosi Eszter feladó, Szerencsés-Miklai Zsanett 4-es ütő, Sebestyén Flóra 4-es ütő, Diana Karnitskaya (fehérorosz) 4-es ütő, Kiss Luca 4-es ütő, Kiss Anna feladó átló, Pokó Rita center, feladó átló, Anastasia Bortnikova (orosz) center, Csabai Szonja center, Szilágyi Nárcisz center, Kovács Evelin Dafné liberó, Fáskerti Fanni liberó, Borostyán Fanni liberó, 4-es ütő...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában