A szurkolói barátságot is ápolják majd

2021.08.24. 15:35

Stadiont avat a Vidi Lengyelországban

A Rakow Częstochowa együttese 839 nap után fogadhat újra nézőket felújított stadionjában. Ami azért lényeges Fehérváron, mert a Vidi és a lengyel klub szurkolói szoros barátságot ápolnak. A Rakow pedig a Mol Fehérvár FC ellen játssza a stadionavatót.

Ferencz Balázs

A szurkolók ünnepe is lesz a lengyel–magyar csata

Fotó: NSO archív

Volt már arra példa, nem is egyszer, hogy a Vidi legnagyobb szurkolói csoportja, az RBD együtt szurkolt a Rakow Częstochowa drukkereivel. Az ugyancsak piros-kék színeket képviselő lengyelek is már az élvonalban szerepelnek hazájukban, ráadásul az előző pontvadászatban ezüstérmesek lettek, s elhódították a Lengyel Kupát is.

A válogatott program miatti bajnoki szünetet kihasználva találkozik a két baráti egylet, az RKS stadionavatóján csapnak össze szeptember 3-án, 19 óra 21 perctől.

A szurkolók ünnepe is lesz a lengyel–magyar csata
Fotó: NSO archív

Egy Rakow-Vidi csatát már többször is terveztek, de eddig nem találkoztak a pályán a csapatok. A lengyelek fennállásuk századik évfordulóját is ünneplik, ezért a furcsa kezdési időpont.

A Rakow otthona, a Miejski Stadion 1955-ben épült, az előző szezon során újították fel, a lengyelek 839 nap után léphetnek pályára újra saját szurkolóik előtt hazai környezetben.

A külügyminisztérium honlapja szerint bizonyos feltételek mellett jelenleg be lehet utazni Lengyelországba, vagyis a Vidinek szorítók is a helyszínen tekinthetik meg a meccset, valamint a czestochowaiak ünnepét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában