Alekszejev Tamara kisbabát vár

2021.08.18. 15:19

Olimpia nem, baba igen!

Indulási jogot szerzett ugyan, de lecsúszott a tokiói olimpiáról az Alba Öttusa SE sportolója, Alekszejev Tamara. Azonban nem szomorkodik, mert másfajta örömök elé néz. Anyuka lesz.

Ferencz Balázs

20210818 Székesfehérvár, Alexejev Tamara, öttusázó. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Csupán egy piktogram a közösségi oldalon: két fél mosolygós avokádó bújik össze szeretetben, egyik „hastájékon” kontúros folttal sejteti: valami megváltozott. Alekszejev Tamara, az Alba Öttusa SE világkupa-győztes, sokszoros magyar bajnok öttusázója posztolta a képet, tudtára adva a nagyvilágnak, hogy kisbabát vár.

– Nagyon örülünk neki! Eltelt a három hónap, már lehet róla beszélni – nevetett a 32 esztendős Alekszejev Tamara. – Megvisel, kicsit fáradtabb vagyok a kelleténél, de ahogy olvastam róla, meg említették az ismerősök is, ez ezzel jár. Jól viselem, nagyon vártuk már, jó érzéssel tölt el, hogy egy kis gyerkőc növekszik a pocakomban. Pont úgy számoltuk, hogy az olimpia idején válhat publikussá az érkezése. A kisbaba összejött, az olimpiai részvétel sajnos nem.

Alekszejev Tamarának volt kvótája a tokiói ötkarikás játékokra, de nem utazhatott, Gulyás Michelle és a bronzérmet nyert Kovács Sarolta képviselhették a magyar színeket. Ha Tamara indulhatott volna az olimpián, állapotosan versenyzett volna.

– Utánaolvastam, több kutatás is azt taglalja, hogy a terhesség harmadik-negyedik hetében olyan ösztrogénmennyiség termelődik a szervezetben, hogy nagymértékben megdobja a fizikai teljesítményt. Bár én nem így éreztem, rettentően fáradt voltam, nem tudom, hogy szerepeltem volna... Nagyon rosszul érintett, hogy nem utazhattam az olimpiára, nehezen tudtam nézni a történéseket, és úgy is voltam vele, hogy miután a harmadik olimpiámat kell tévén keresztül követnem, nem is akarok tovább sportolni, mert elég volt a kudarcokból. Azonban nem akarom így abbahagyni, képtelen vagyok úgy befejezni, hogy nem vehettem részt egyetlen olimpián sem. Több versenyző is van, aki szülés után visszatért, sőt, eredményeket is érnek el. Ha bírom a gyerek mellett, akkor folytatom, és célba veszem Párizst. A szervezetem biztos bírja majd, kérdés, a reggeli kelések mennyit vesznek ki belőlem?

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ahogy visszatér majd a sportpályára, új öttusát kell tanulnia, hiszen nagyban változik a sportág lebonyolítási rendszere.

– Szerencsés vagyok, hogy Dévay László személyében triatlonedzőm van, s az új öttusa nagyon hasonló lesz a triatlonhoz. A legjobb kezekben vagyok. Lehet, hogy a koromat tekintve kicsit késői az átállás, de teljesen megbízom az edzőimben.

Tamara még mindig edz. „Úszkál, futogat”, ahogy ő fogalmaz. Ha a futás már komoly rázkódással jár, akkor a vízben futással tréningezik tovább, hogy rendben tartsa a keringését.

– Nagyon jól esik. Eleinte rosszul voltam, de amikor elkezdtem lazán edzeni, sokkal jobb lett a közérzetem, s az émelygés is elmúlt. Hozzászokott a szervezetem a mozgáshoz, s hiányolja is, ha nem teszem. Amint a testem engedi, visszatérek.

Tamara és párja még nem tudják, hogy fiú, avagy lány lesz a születendő gyerkőc. A pentatlonista leginkább kislányt szeretne, de miután több gyermeket szeretnének vállalni, mindegy, hogy ki érkezik előbb. De természetesen a legfontosabb, hogy egészséges babájuk szülessen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában