nem vallott szégyent

2021.08.16. 16:28

Nem sok hiányzott a Csákvár győzelméhez

A Merkantil Bank NB II 3. fordulójában helyzeteit tekintve nem érdemelt vereséget (1-2) a Vasas ellen az AFC Csákvár csapata. A piros-kékek kapusa, Jova Levente azonban megbabonázta a sárga-kékek támadóit.

Káldor András

A sárgában játszó Csákvár közel volt a pontszerzéshez

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Az már az első percekben látszott, hogy a csákvári legénység nem védekezni érkezett az Illovszky Rudolf Stadionba, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a 6. percben Baracskai Roland előtt komoly lehetőség állt, ám a vendégek kapitánya az ötös sarkáról a léc fölé bombázott. A játékrész feléhez közeledve ugyan büntetőből Radó András a Vasast juttatta előnyhöz, de a félidő hajrája a Csákváré volt, és Kalmár Benedek remek megmozdulását Jova Levente bravúrral hárította. A szünet után újabb Radó gólnak örülhettek a Vasas hívei, ekkor úgy tűnt, hogy magabiztos angyalföldi győzelmet láthatnak a szurkolók. Takács Tamás azonban másképp gondolta, és fél órával a lefújás előtt szépített. Innentől ismét izgalmas lett az összecsapás, akadt is több helyzetük Mónos Tamás tanítványainak, sokat tettek azért, hogy egyenlítsenek, de Jova nagy védései pontokat jelentettek a piros-kékeknek.

– Ha most nagyon rövid szeretnék lenni, akkor annyit mondanék, hogy gratulálok a csapatomnak és gratulálok a Vasasnak a három ponthoz. Megmondom őszintén, úgy jöttünk erre a mérkőzésre, hogy pontot, pontokat akartunk szerezni, bátor futballt kértem a játékosoktól. Az ellenfél térfelén próbáltunk labdát szerezni, ez a mérkőzés alatt többször is sikerült. Ezeket sajnos nem úgy tudtuk befejezni, ahogy elképzeltük, de nyomatékosan érzékeltettük, hogy itt mi pontot akarunk szerezni. Az összefoglalót majd meg kell néznem, hogy a tizenegyes valóban az volt-e, ezzel most nem is akarok foglalkozni. Összességében az a bátor futball, amit képviselünk, bízom benne, hogy sikerre fog vezetni. Nem akármilyen három mérkőzésen vagyunk túl, belenyúltunk a Diósgyőrbe, a Budafokba, és a Vasasba – fogalmazott Mónos Tamás a találkozót követően.

A sárgában játszó Csákvár közel volt a pontszerzéshez
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

– Megint egy nehéz mérkőzésen vagyunk túl, de ezt igazából magunknak köszönhetjük. Küzdenünk kellett a győzelemért, de megtettük – nyilatkozta a Vasas szakvezetője, Kuttor Attila.

Az Aqvital FC Csákvár együttesének vezetése hétfőn bejelentette, hogy két játékosa is távozik a klubtól. Az ugyanis a Vasas elleni meccskeretükből kiderült, két olyan játékos hiányzott a névsorból, akik sérüléssel nem bajlódnak, és nem voltak eltiltva sem.

– Mára hivatalossá vált, két játékos távozott klubunktól – tájékoztatott a klub honlapján Nagy Sándor elnök. – Koch Attila maga kérte szerződése felbontását, míg Sejben Viktort az Ajka kivásárolta szerződéséből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában