Foci

2021.08.22. 22:15

Most ezüstérmet ért a válogatott győzelme

Három góllal verte Horvátországot, ezzel a második helyen végzett a magyar U17-es labdarúgó- válogatott a Telki Kupán.

Németh Krisztián

Kemény csatában született meg a győzelem Fotó: MLSZ

Fotó: TIBOR ILLYES

A támadósor kivételével minden csapatrészbe jutott egy felcsúti akadémista Szélesi Zoltán csapatába. A Puskás Akadémiát a kapuban Pécsi Ármin, a védelemben Korodi Kevin, a középpályán pedig Major Marcell képviselte.

A szombati, Telkiben rendezett mérkőzésre két vereséggel a hátuk mögött készülődhettek a mieink. Előbb Montenegrótól, majd Izraeltől kaptak ki. Mindkét alkalommal pár perc alatt vezetéshez jutottak, ám nem sikerült megtartani az előnyt, sőt sajnos fordult a kocka.

A hagyományt folytatták fiaink, hiszen a torna gólkirálya az MTK támadója, Barkóczi Kornél révén már a kilencedik percben vezetést szereztek, ám ezúttal olyannyira nem adták ki kezükből a gyeplőt, hogy a második félidő hajrájában egy öngóllal és a vasasos Pócs Bálint találatával 3-0-ra nyertek.

Kemény csatában született meg a győzelem Fotó: MLSZ

A tornát Izrael nyerte meg hibátlan teljesítménnyel, a második helyen a magyar válogatott zárt.

Ami a felcsútiak mérlegét illeti: a kapus Pécsi Ármin két találkozót, az elsőt és az utolsót végigjátszotta, Major Marcell mindhárom mérkőzésen megkapta a lehetőséget (egyszer kezdőként), Korodi Kevin kétszer a cserepadról beszállva igyekezett nemzetközi rutinját gazdagítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában